Clubfietsen

Als club fietsen we op meerdere dagen in de week. Het tempo hangt af van de samenstelling van de groep. In de groepen fietsen zowel mannen als vrouwen mee, van jong tot oud. De regel is “samen uit, samen thuis” en veiligheid staat voorop. Als er voldoende deelnemers zijn, kan een groep worden opgedeeld. Zo stemmen we de snelheid af op de deelnemers.

Je kunt, om de vereniging te leren kennen, een maand lang vrijblijvend meefietsen. Veiligheid hebben wij hoog in het vaandel staan. Mocht er echter tijdens een clubrit, door welke omstandigheid dan ook, schade aan jouw fiets ontstaan dan is het goed te weten dat jouw fiets tijdens alle clubritten  verzekerd is tot maximaal € 500,-. Meld je vooraf aan voor een kennismakingsrit. Doe dat door een mail te sturen naar bestuur@tempo-soest.nl Op basis van uw aanmelding zorgen wij er voor dat je wordt ingedeeld in de groep die het best bij jouw niveau past. Vermeld in jouw mail aan het bestuur ook jouw telefoonnummer zodat onze secretaris contact kan opnemen. De wegkapitein van dienst wordt op de hoogte gebracht van jouw komst zodat een warm welkom gegarandeerd is.

Er wordt op de volgende tijden in verschillende snelheidsgroepen onder leiding van een gekwalificeerde wegkapitein gefietst.

Zondagmorgen
Vanaf maart. De afstand varieert van 50 tot 80 km. In de zomer tikken we soms zelfs de 100 km aan. Start bij het clubhuis om 9:30 uur

Dinsdag en donderdagavond
Vanaf dinsdag 2 april. De start is om 18:30 uur bij het clubhuis. Als het langer licht (mei) is verschuiven we de starttijd naar 19:00 uur. De afstand varieert afhankelijk van de lichtgesteldheid van 40 km in het voor- en najaar tot 80 km in de zomer.

Doordeweeks
Ook op andere dagen in de week vinden Tempo leden elkaar om een stukje te fietsen. Dat doen zij soms op zaterdag en doordeweeks. Naast leden die niet meer in het arbeidsproces zitten maakt, ook voor leden die nog wel in het arbeidsproces zitten, het hybride werken het mogelijk om overdag te fietsen. Clubleden zoeken elkaar via de Whatsappgroepen op en verzamelen voor vertrek bij ons clubhuis.

Wij starten het wegseizoen met de openingsrit op de eerste zondagmorgen van maart. Op de laatste zondagmorgen van de maand oktober houden wij onze sluitingsrit van het zomerseizoen. Gedurende het zomerseizoen worden er wel enkele, door eigen leden, georganiseerde clubritten op zaterdag gemaakt, deze worden later ingeroosterd.

Snelheidsgroepen
De groepen waarin gefietst wordt zijn ingedeeld in onze clubkleuren met daaraan gekoppeld een gemiddelde snelheid. Nu groeit onze club zo snel dat we door de clubkleuren heen zijn. Daarom hebben we de kleuren Blauw, Oranje, Geel en Paars toegevoegd.

  • Tempo Groen (gem 23 km/h)
  • Tempo Blauw (gem. 26 km/h)
  • Tempo Wit (gem. 27 km/h)
  • Tempo Geel (gem. 29 km/h)
  • Tempo Oranje (gem. 31 km/h)
  • Tempo Rood (gem. 33 km/h)
  • Tempo Paars (gem. 35 km/h)
  • Tempo Zwart (gem. >35 km/h)

De koerssnelheid ligt ongeveer 3 km/h boven de gemiddelde snelheid.