Intervaltrainingen

Trainingsprogramma 2024
Tempo Soest richt zich op verschillende niveaus. Met het programma Start2Bike dat eind maart start, mikt het op de beginnende fietser. Met het achtweeks trainingsprogramma richten wij ons op de ervaren en meer sportieve wielersporter. Het trainingsprogramma is geschikt voor alle leden van Tempo, van ‘Groen tot Zwart’, die hun conditie willen verbeteren.

De trainingen worden dit jaar begeleid door Petra, Rembrandt, Hans, Erik en Paul.

Aanmelden
Aanmelden voor het trainingsprogramma 2024 doe je door een mail te sturen naar het bestuurslid Technische Zaken van Tempo Soest. Klik hier om je aan te melden.

Wanneer en hoe laat?
De kick-off van de intervaltrainingen is op woensdag 3 april 2024 om 19:30 uur in ons clubhuis. De  trainingen zelf starten dinsdag 9 april 2024 om 18:30 uur. Vanaf 7 mei 2024 starten we om 19:00 uur. De laatste training is dinsdag 28 mei 2024. Dinsdag 4 juni 2024 hebben we genoteerd mocht er een training uitvallen.

We trainen samen maar iedereen doet de training op haar of zijn eigen niveau. Naast de intervaltrainingen is het aan te raden in je trainingsweek ook een hersteltraining en een duurtraining in de D1 zone te doen. Dit om te zorgen voor een maximaal effect van de training.

Samen trainen is leuker maar je kunt de trainingen ook individueel doen op een moment in de week die jou beter uitkomt.

Waar?
De eerste twee trainingen vinden plaats in de polder bij Eemnes. De volgende zes trainingen doen we op de verschillende klimmetjes in en rond Amersfoort en Soesterberg.

Wat?
Om het beste trainingseffect te bereiken train je in je individuele hartslag- of vermogenszones traint. Een hartslagmeter is daarom zeer aan te bevelen. Steeds meer leden rijden ook met een vermogensmeter. Het voordeel van een vermogensmeter is dat je direct effect van jet inspanning zien. Daar waar je hartslag altijd een beetje achterloopt.

Informatie over deze (individuele) zones staan in het informatiedocument.

In deze presentatie vertellen we je meer over de intervaltrainingen 2024.

Nog geen lid?
De training is alleen voor leden van Tempo. Ben je (nog) geen lid van Tempo en wil je wel deelnemen aan deze trainingen? Dat kan dit tegen betaling van 70 euro. Dit graag vooraf aanmelden bij het bestuur. Klik hier om een mail te sturen naar het bestuur.

Wil je het hele jaar door profiteren van het lidmaatschap? Klik hier voor meer info over het lidmaatschap.