Soest-Soest 2013

Kort verslag van de succesvol verlopen Soest -Soest van 22 Juni.

Op de afgesproken tijd arriveert vrijdagavond de volgwagen met drie fietsers van Hansa Sport Soest (D) . De negen andere leden van Hansa Sport zijn dan nog onderweg op de fiets van Soest naar Soest. Tegen zeven uur komen ook zij bij het clubhuis aan. Alle Tempo deelnemers (Rik, Mathijs, Ron, Jos en Frits) en onze Duitse gasten krijgen in het clubhuis een warme maaltijd aangeboden. De sfeer zit er gelijk goed in. Wielerverhalen worden uitgewisseld. De een nog sterker dan de andere. Om half tien is het tijd om het bed op te zoeken. De volgende morgen moeten wij vroeg aan de bak. De gasten worden naar B & B “Puur” in de Lage Vuursche gebracht en overnachten daar.

De volgende morgen om zes uur vertrekken we met 18 fietsers naar Soest in Duitsland voor een tocht van 265 km. Voor we in Leusden zijn staan we al stil vanwege twee lekke banden, geen goed begin. Daarna loopt de tocht voorspoedig en we bereiken de eerste rustplek Zeddam op de geplande tijd. Koffie en appelgebak is er voor iedereen. Daarna doet het GPS apparaat van de vereniging zijn werk en wijst ons feilloos de weg naar de tweede stop Lavesum (D). Soep en brood moet de energie zijn voor de laatste negentig kilometers. Onze Tempo nieuwelingen Jos, Rik en Frits leggen ook het laatste stuk zonder problemen af, hetgeen niet gezegd kan worden van alle Duitse vrienden.

Bij aankomst om 18.00 uur in Soest (D) worden we ontvangen door een afvaardiging van Duitse en Nederlandse gemeente vertegenwoordigers. Na ons opgefrist te hebben eten we in een gasthof onze magen weer vol en praten we met onze gastheren over de vraag of er ooit nog een vervolg op deze Soest Soest zal komen. Ron en Mathijs vertrekken zondag om 08.00 uur weer op de fiets naar Nederland en melden zich ’s avond om 19.00 uur bij hun familie. Jos, Rik en Frits vertrekken om 12.00 uur met de bus terug naar Nederland. Kortom wederom een geweldig geslaagd evenement dat helaas dreigt te verdwijnen.

Mathijs

Share

2 gedachten over “Soest-Soest 2013”

  1. Ik heb de rit als heel prettig ervaren. Had meer spierpijn in de billen en rug verwacht maar die bleef uit. Ik heb wel opreserve gefietst. Ik wist ook niet wat ik verwachten kon. Ik had immers maar 80 kilometer getraind voor de rit. Wel op dinsdagavonden zoveel mogelijk aanwezig geweest.
    Daar kan je vermoeider van thuiskomen. Ik had een dubbel fietsbroekje aan tegen kontpijn en nieuwe handschoentjes gekocht. Na verloop van tijd voel je wel je handen. Die moest ik zo af en toe losschudden. Het tempo lag zo laag dat je niet gebuk tover je stuur hoefde te hangen. De wind was gelukkig schuin van achter. Fijn dat ereen volgwagen bij was. 1 duitser is een half uur in het busje gestapt omdat de hellingen te steil waren. Je kon vlak achter je voorganger fietsen omdat kuilen goed aangegeven werden. Er werden gladde wegen uitgekozen. In Duitsland mocht je op de provinciale wegen rijden. Dat was ook heel ontspannend.
    Volgende keer fiets ik ook mee terug.

  2. Ik heb hier eerder eens over gelezen. Heel cool. Is er meer informatie over deze tocht te vinden en waarom staat het initiatief op losse schroeven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *