Klimweek is een traditie

Klimweek Tempo Soest
Wat begon als een vervolg op een ledenwerfactie binnen Tempo Soest is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende traditie: de klimweek van Tempo Soest in het buitenland.

Wat ging er aan vooraf?
Naast Start2Bike zag Tempo Soest in het aanbieden van trainingen voor de meer ervaren fietsers een mogelijkheid om nieuwe leden aan zich te binden. Via NTFU trainer Willem Blankwater kwamen wij in contact met NTFU trainer Jeffrey Jansen. Jeffrey bood een mooi trainingsprogramma aan. Dit wekte de interesse van fietsers die nog niet in Tempo clubverband fietsten. Zij betaalde voor dit trainingsprogramma een bedrag dat ongeveer gelijk lag aan de jaarcontributie bij Tempo. Zij konden dus net zo goed lid worden. Dat deed dan ook een aantal van hen. Natuurlijk konden leden gratis meedoen aan het trainingsprogramma.

De bergen in
Jeffrey stelde voor om als afsluiting van het trainingsprogramma met elkaar naar de Vogezen te gaan om te fietsen in de bergen. Zo geschiedde en was een traditie geboren.

Inmiddels hebben we met de club een week gefietst in de Ardèche waar we meededen aan de Ardéchoise, in de Vogezen waar we meededen aan de Trois Ballons, in de Italiaanse Alpen waar we onder andere de Gavia, Mortirollo en natuurlijk de Stelvio beklommen en dit jaar waren we in de Franse Alpen waar onder andere Croix de Fer, Télégraphe, Galibier, Madeleine en Glandon werden bedwongen.

Ongekend talent
Binnen de vereniging bleek Ron te beschikken over de nodige kennis van trainingsleer. Ron wilde onze leden wel begeleiden om zich, aan de hand van een dertienweeks trainingsprogramma, voor te bereiden op de bergen. Leuk om te vermelden is dat ook leden die niet meegaan met de klimweek meedoen aan het trainingsprogramma omdat zij andere traingingsdoelen hebben of zich gewoon willen verbeteren.

Klimtraining in de polder
In Soest hebben we het Soester Hoogt, in Amersfoort Laan 1914 en de Utrechtse Heuvelrug is niet ver weg. Toch doen we onze klimtrainingen in de polder bij Eemnes. De wind, het zware verzet en de intensieve en extensieve intervals zijn dan elementen die ons in 13 weken sterk maken.

Kan de voorbereiding ook anders?
Voorbereiden op de bergen kan ook anders. Binnen onze vereniging is een groep leden die ‘gewoon’ kilometers maakt tijdens clubritten en toertochtenom voldoende basis te hebben om de bergen aan te kunnen. Vrijheid blijheid en voor ieder wat wils.

Kartrekkers
Zo’n klimweek in het buitenland begint dus met enthousiasme en belangstelling bij de leden. Het is handig als er een trainer is die belangstellenden gericht kan voorbereiden op een mooie buitenlandse uitdaging in het hooggebergte. Essentieel zijn een paar kartrekkers die voorstellen doen voor bestemmingen, die de accommodaties en de logistiek regelen. Harry en Egon is voor ons een gouden combinatie op dit vlak.

Routekennis
Binnen elke vereniging heb je wel mensen die ongelofelijk veel kennis hebben van routes in de nabije omgeving en in het buitenland. Deze mensen zijn er ook bij Tempo Soest. Vertel hen waar je heen gaat en zij leveren routes die je in die omgeving kunt fietsen. Zo gingen we dankzij Harry naar de Franse Alpen met zeker acht routes op onze fietscomputers. Van relatief vlak tot extreem uitdagend. Ook hier voor elk wat wils. En zo gingen er elke dag na het gezamenlijke ontbijt groepen in wisselende samenstelling op pad.

Moe maar voldaan
En natuurlijk worden na afloop van de rit de ervaringen gedeeld om het terras in het dorp, in het huisje waar je verblijft of op de camping waar het bivak is opgeslagen. Wij hebben het geluk dat Sandy er ook nog eens voor zorgt dat na afloop alles geregeld is. De hersteldrank in de vorm van chocolademelk staat klaar en na de douchebeurt doen we een drankje en een hapje alvorens we ons naar het restaurant begeven waar we plannen maken voor de volgende dag.

Leuk om lid te zijn van zo’n club.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *