Nieuwsbrief december 2018

Het jaar loopt tegen het einde, de feestdagen staan voor de deur; in deze nieuwsbrief aandacht voor de volgende onderwerpen:

  • Terugblik Gooische Strade Bianche en hoe verder?
  • Fietsen in de wintermaanden
  • Nieuwjaarsreceptie donderdag 3 januari
  • Contributie 2019
  • Trainingsgroep Trainen-met-een-doel
  • Opruiming clubkleding
  • Klimweekend 2019
  • Wattcycling (WattBike) Amersfoort
  • Enquête vrijwilligers, oa oproep voor activiteiten ideeën

Terugblik Gooische Strade Bianche en hoe verder?
Wij kunnen terugkijken op een zeer succesvolle 1e Gooische Strade Bianche, met ruim 600 zeer enthousiaste deelnemers. Er zijn enkele aandachtspunten die wij de komende tijd gaan evalueren. Alle vrijwilligers, heel veel dank voor jullie inzet en enthousiasme.
Of wij de tochten op 5 januari en 9 februari 2019 kunnen organiseren is op dit moment helaas nog steeds onzeker. Er wordt hard aan gewerkt.

Fietsen in de wintermaanden
Bijna iedere zondag wordt er nog gefietst. Het clubhuis is open vanaf 9 uur voor een kopje koffie. Vertrek is om 9.30 uur. Er wordt zowel met de racefiets gefietst op de weg , als ook met de MTB-fiets op gravel- en MTB-routes.

3 januari Nieuwjaarsreceptie
Donderdag 3 januari is de Nieuwjaarsreceptie in het clubhuis. Vanaf 20.30 uur is iedereen welkom om een toast uit te brengen op een heel mooi 2019. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Contributie 2019
De brieven met het verzoek de contributie voor 2019 te betalen zijn eind november verzonden (graag binnen 14 dagen betalen).
Leden dienen een eventuele opzegging door te geven voor 15 december 2018. Leden die later opzeggen hebben de verplichting voor het verenigingsjaar 2019 gewoon contributie te betalen. De afdracht aan de NTFU heeft dan namelijk al plaatsgevonden (ruim € 35,–). Opzeggen kan uitsluitend schriftelijk of per mail (Industrieweg 4a 3772 EK Soest of rtvtempo@gmail.com)

Trainingsgroep Trainen-met-een-doel
Ron van Duuren heeft te kennen geven te willen stoppen met de prestatietrainingen in het voorjaar. Ron heel erg bedankt voor je inzet de afgelopen jaren. Het bestuur is op zoek naar een lid, die deze trainingen wil gaan geven. Wie van rood of oranje zou dit willen gaan doen? Er bestaat ook de mogelijkheid, om op kosten van de vereniging, een trainerscursus te gaan volgen. Op zaterdag 2 februari start een opleiding assistent-wielertrainer in Hardenberg (Overijssel). Er is plek voor slechts 12 personen, dus meld je snel aan via rtvtempo@gmail.com !

Opruiming clubkleding
Er zijn nog restanten van de eerste zending clubkleding.
Vooral dameskleding is nog beschikbaar. Deze kleding bieden wij nu aan voor 50 % van de huidige nieuwprijs. Je kunt hiervoor contact opnemen met Ineke Brand.

Klimweekend 2019
Van Harry ontvingen wij het volgende bericht:
De tijd vliegt voorbij. Het wegfietsseizoen 2018 is nog maar nauwelijks op zijn eind of er wordt alweer nagedacht over nieuwe doelen voor 2019.
Diverse locaties zijn de revue gepasseerd: Mont Ventoux, Dolomieten, Ardèche, Drôme? Er kleefden echter wat bezwaren aan de bestemmingen: te ver weg (Mont Ventoux), geen accommodatie kunnen vinden voor een grote groep (Dolomieten) en zo nog wat zaken.
Daarom opnieuw teruggegrepen op goede ervaringen uit het verleden en de keuze is gevallen op Alpe d’Huez. Er is een optie genomen op 5 bungalows voor 6 personen (waar we dan met maximaal 5 personen per bungalow in verblijven) op de camping Le Colporteur.
De camping ligt op 5 minuten lopen van het centrum van het dorp waar voldoende horeca is om ‘s avonds gezamenlijk te dineren. Harry zal t.z.t. ook proberen om met een restaurant een deal te sluiten zoals we dit jaar in La Chambre hadden. Ook beschikt de camping over een eigen restaurant.
De prijs per persoon bedraagt, bij 25 deelnemers, € 24,70 per overnachting uitgaande van een hele week.
Het gebied rond Bourg d’Oisans is beroemd om al zijn schitterende beklimmingen: Col d’Ornon, Col de la Morte, Col de Sarennes, Les Deux-Alpes, La Bérarde, Col du Lautaret (en Glandon?), Col du Glandon (en Croix de Fer?) en natuurlijk Alpe d’Huez zelf.
Er is echter één belangrijke wijziging ten opzichte van vorig jaar! De klimweek is een week later dan aanvankelijk gepland: Namelijk van 8 tot 15 juni 2019. Ten eerste omdat in deze week de Pinksterdagen vallen; 9 en 10 juni. Dat scheelt weer een vrije dag opnemen. Ten tweede is de originele week niet mogelijk omdat op donderdag 6 juni de Alpe du 6 wordt verreden en werkelijk alles is volgeboekt.
Voorlopig is er plaats voor maximaal 25 personen. Als dit aantal snel gehaald wordt, dan wordt er gekeken of er nog bijgehuurd kan worden. Dus wees er snel bij!

Wattcycling Amersfoort.
Per 1 oktober heeft Wattcycling Amersfoort de deuren geopend voor duursporters zoals wielrenners en triathleten. Hun doel is om duuratleten beter te maken door op een gerichte manier, met een geavanceerde fiets, in groepsverband te trainen. Wattcycling Amersfoort is gevestigd op
bedrijventerrein Calveen, slechts 13km van Tempo Soest.. Voor meer informatie kijk op de website www.wattcycling.nl/amersfoort.

Enquête vrijwilligers
Bij deze nieuwsbrief treft u ook een enquête aan voor het vrijwilligerswerk
binnen onze vereniging. Het kost moeite om alle activiteiten goed te bemensen. Ook zijn er diverse vacatures. Op deze wijze hoopt het bestuur de activiteiten goed te kunnen uitvoeren waarbij ook rekening kan worden gehouden met de verschillende wensen en kwaliteiten. De bardienst op zondagochtend vormt een belangrijke basis van de vereniging en is daarmee een vast onderdeel van vrijwilligerswerk en daar kun je voor ingeroosterd worden ongeacht of je de enquête wel of niet invult.
Verder is er de mogelijkheid om nieuwe ideeën voor activiteiten aan te geven.

Het bestuur wenst iedereen hele fijne feestdagen en een voorspoedig, sportief en gezond 2019!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *