Nieuwsbrief maart 2019

Door het fraaie weer in februari begon het wegseizoen voor velen dit jaar al lekker vroeg. Inmiddels roert maart haar staart en doen wij een flink stapje terug. De openingsrit is grotendeels verregend en de prestatie trainingen zijn inmiddels gestart.
In deze Nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

17 maart Jaap Coermantocht
21 maart Seizoensintroductie avond voor de groepen wit, blauw en groen.
31 maart Start trainingen Start2Bike
2 april start avondfietsen
14 april 1e M&M tocht

en verder:

Richtlijn gebruik app groepen
Verzekeringen NTFU.
Cursus wegkapiteins.
Vacatures
Nieuwe leden

17 maart Jaap Coermantocht

Zondag 17 maart organiseert Tempo de eerste van de drie wegtoertochten van 2019. Deze tocht is vernoemd naar ons lid van verdienste Jaap Coerman. De Jaap Coermantocht is dit jaar, anders dan in andere jaren volledig uitgepijld. Er is keuze uit een 75 km en 100 km route. Beide routes gaan over rustige landelijke wegen naar de Amerongseberg waarbij de 100 kilometer route twee extra lussen tov de 75 kilometer route maakt. Tempo leden kunnen gratis mee doen, mits zij in de clubkleding rijden.

21 maart Seizoensintroductie avond voor de groepen wit, blauw en groen.

Alle leden die in de groepen Wit, Blauw en Groen willen gaan rijden zijn hierbij uitgenodigd om op donderdag 21 maart om 20.00 uur in het clubhuis aanwezig te zijn. Doel van deze avond is om interactief met elkaar afspraken te maken over veiligheid, groepsindeling, routes, wegkapiteins en alles wat verder ter sprake komt.

31 maart Start trainingen Start2Bike

Voor iedereen, zowel leden als niet-leden, die nog niet zo vaardig op de racefiets zijn start ook dit seizoen Start2Bike. In vier trainingen brengen we je de basisvaardigheden bij die nodig zijn om veilig en verantwoord de weg op te gaan en je vertrouwd te voelen tijdens het rijden in een groep. De trainingen starten zondag 31 maart 2019. Woensdag 20 maart 2019 organiseren we nog een informatieavond voor potentiële deelnemers. Inmiddels is Erik Tolboom met een aantal vrijwilligers al druk bezig met de voorbereiding. Er staan inmiddels prachtige billboards langs de Soester wegen. Opgeven kan via onze website.

2 april start avondfietsen

Na invoering van de zomertijd op 31 maart kunnen wij op dinsdag 2 april weer starten met het avondfietsen.
Ook op de donderdagavond wordt er weer gefietst. Aanvang voorlopig 18.30 uur. Later in het seizoen zal er weer om 19.00 uur worden gestart.

14 april 1e M&M tocht

Op zondag 14 april wordt er weer een mooie tocht gefietst voor de groepen rood, wit en groen.
Onderweg is er koffie met appeltaart op kosten van de vereniging, vertrektijd waarschijnlijk 09.30 uur. Nadere info volgt later, maar noteer de datum alvast in jullie agenda.

Richtlijn gebruik app groepen

De richtlijn is van toepassing op de groepen Rood, Oranje, Wit, Blauw, Groen en MTB.
Uit diverse reacties is gebleken dat er behoefte is aan een richtlijn voor deze appgroepen. De appgroepen zijn een uitstekend communicatie middel, maar door onjuist gebruik / misbruik haken diverse leden af en dat is erg jammer en schieten wij ons doel voorbij.

 • Stuur alleen berichten die fiets gerelateerd zijn en voor de hele groep van toepassing zijn
 • Houd je aan de(ze) doelstelling van de groep
 • Houdt het zakelijk en informatief
 • Beantwoord een vraag van bv “Wie gaat er vanmiddag mee fietsen?” uitsluitend bevestigend en dus niet met: ik niet.
 • Deelnemers in de groepen zijn herkenbaar via hun naam of middels een goede foto.
 • Deelnemers moeten lid zijn van de RTV Tempo.

Verzekeringen NTFU

Alle leden hebben via de NTFU een fietsverzekering tot een standaardbedrag van € 1000,– De premie voor deze verzekering wordt met ingang van 2020 verhoogd met € 2,–. Het is ook mogelijk de uitkering van € 1000,– te verhogen en/of een carbon verzekering af te sluiten. Dit kan via de site van de NTFU. De verzekering is ook van toepassing wanneer je een keertje een trainingsritje fietst.
Daarnaast is er ook een ongevallen verzekering. Deze is van toepassing voor alle groepsritten van onze vereniging die wij hebben aangemeld bij de NTFU. Deze verzekering is dus niet van toepassing bij een eigen trainingsrit. Voorwaarde hierbij is dat ongevallen binnen 24 uur worden gemeld via info@ntfu.nl. Dit dien je indien mogelijk zelf te melden.

Cursus wegkapiteins

Als wegkapitein zorg je voor de veiligheid van de groep. Je zorgt dat de verkeersregels en gedragsregels van je vereniging worden gevolgd en spreekt leden hierop aan als dit nodig is. Ook zet je routes uit en zie je toe op de snelheid van de groep.
Wij willen graag weer een cursus wegkapiteins organiseren. Deze cursus is leerzaam en min of meer verplicht voor de wegkapiteins, maar ook voor leden die interesse in het onderwerp hebben. Dus ook als je geen wegkapitein wilt worden is dit een mooie gelegenheid om daarover te leren. De cursus is op een zaterdag die we nog gaan plannen. De ochtend theorie in het clubhuis en in de middag de weg op. Kosten worden door de club betaald.
Opgeven kan bij Wiebe Broekema;

Vacatures

Op diverse plekken zijn er nog vacatures binnen onze vereniging. Het is belangrijk dat deze worden ingevuld, anders lopen er diverse geplande activiteiten gevaar niet door te gaan.
Vacatures zijn er onder andere bij:

 • Bestuur
 • Wegtoercommissie
 • Activiteitencommissie
 • Wegkapiteins, vooral bij groen/blauw

Aanmeldingen hiervoor kunnen naar rtvtempo@gmail.com

Nieuwe leden

De afgelopen periode de volgende nieuwe leden zich aangemeld:

 • Jeroen Hofstee
 • Patrick Hogers
 • Richard Struijs

Wij wensen jullie veel fietsplezier bij onze vereniging.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *