Nieuwsbrief november 2020

In deze Nieuwsbrief,

  • Corona maatregelen miv 4 november 2020
  • Tempo routes op Komoot, bericht van Maarten Vrij
  • Steun de actie van Louis
  • Opzeggen lidmaatschap?
  • Bandjes actie

Corona maatregelen miv 4 november 

Er geldt nu een maximum groepsgrootte van 2 personen. Fiets daarom voorlopig als duo of maak solo je kilometers en houd 1,5 meter afstand ten opzichte van andere weggebruikers.

Het betekent ook dat onze  spinninglessen de komende 2 weken niet door kunnen gaan en dat ook de vorige maand aangekondigde Gooische Strade Bianche op 28 november en de veldwedstrijd op de Bergjes op 29 november niet door kunnen gaan.

Hopelijk zijn er in het nieuwe jaar wel weer mogelijkheden voor activiteiten.


RTV Tempo Soest – clubroutes op Komoot, (bericht van Maarten Vrij)

Geen clubritten, maar toch clubroutes fietsen? 

Zoals velen van jullie hebben gemerkt, werd binnen Tempo de afgelopen jaren gebruik gemaakt van de website & app van GPSies om gpx-bestanden van clubroutes te delen. Bij GPSies hadden we inmiddels een aardige verzameling van Tempo clubroutes opgebouwd. Deze app is overgenomen door een bedrijf dat de gratis functionaliteit nogal heeft beperkt en is daardoor niet meer goed bruikbaar. Ik heb het afgelopen jaar een aantal alternatieven uitgeprobeerd om routes te tekenen en vooral te downloaden en te delen (AllTrails, RouteYou, RideWithGPS, Garmin, Strava en ik vergeet er vast nog wel een). Mijn conclusie is dat er bij al deze apps wel plus en minpunten zijn, veel daarvan hangen ook af van persoonlijke voorkeur, maar over het algemeen biedt er eigenlijk geen enkele app de mogelijkheid om eenvoudig gpx-bestanden onderling te delen zonder een betaald abonnement te nemen. Dat vond ik een belangrijk criterium.

Wat ik ook belangrijk vind, is dat het tekenen van routes eenvoudig gaat en dat ze dus makkelijk gedownload kunnen worden (bij voorkeur ook op een telefoon), zodat de routes in een fietsnavigatie geladen kunnen worden.

Uiteindelijk ben ik bij de app Komoot uitgekomen. Ook Komoot is zeker niet perfect, maar (vooralsnog) kun je Komoot zeker wel in de gratis versie gebruiken. Via Komoot kun je nu de Tempo clubroutes van GPSies weer bekijken en downloaden. Ook routes tekenen gaat eenvoudig maar wat belangrijker is, om routes van je zelf of van anderen, te downloaden heb je dus geen betaald account nodig.

Wel moet je jezelf registreren (een account aanmaken). Als je dat gedaan hebt, kun je ook de Tempo Clubroutes opzoeken en gebruiken. In deze pdf. staat uitgelegd hoe dat gaat.

Tot slot: je kunt de GPX bestanden (van je eigen Komoot account, van Tempo Soest en van andere Komoot vrienden) nu op je laptop downloaden. Op Android telefoons is dit ook mogelijk vanuit de Komoot App. Op iPhones is het helaas (nog?) niet mogelijk om komoot GPX routes te downloaden (hiervoor gebruik ik zelf voorlopig nog mijn laptop).  Zowel op Android als op iPhones kun je wel routes zoeken en  bekijken in de komoot app.

Succes.

Mocht je nu vinden dat de bestaande routes niet goed zijn en beter kunnen (bijv. vanwege gewijzigde verkeerssituaties) of andere routes hebben waarvan je vind dat die echt ontbreken, stuur ze naar m.vrij@hccnet.nl en ik voeg ze toe aan de lijst (zorg er wel voor dat de routes bij het clubhuis starten en dat we niet allemaal routes krijgen die bijna hetzelfde zijn).

Steun de actie van Louis

Van Louis Veltmeijer ontvingen wij onderstaand bericht waarvoor wij graag jullie steun vragen.

Omdat mijn broer is overleden aan de gevolgen van kanker en hij een enthousiast fietser was, heb ik de uitdaging aanvaard om volgend jaar mee te doen aan de Tour for Life. Naast een sportieve uitdaging is het vooral een ondersteuning van het Daniel den Hoed Fonds. Als je een bijdrage wilt leveren aan de strijd tegen kanker zou je dat dan willen doen via de URL: https://www.tourforlife.nl/louis-veltmeijer-tour-for-life-2021 

Alvast bedankt.

Opzeggen lidmaatschap

Wij hopen natuurlijk dat het volgend jaar weer een beetje normaal wordt. Maar indien je toch je lidmaatschap van Tempo en/of KNWU wilt beëindigen moet je dat doen voor 7 december 2020. 

Na deze datum wordt het lidmaatschap automatisch verlengd naar 2021.

Bandjes actie

Wij hebben veel positieve reacties ontvangen op de banden actie. Dit geeft het bestuur  een heel goed gevoel.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *