Nieuwsbrief zomer 2021

In deze nieuwsbrief:

  • Inleiding
  • Gildetocht op zaterdag 28 augustus
  • Thuisblijversrit op zondag 1 augustus
  • Start2Bike 2021
  • Tempo Trainingsweken
  • Tot slot..

Het afgelopen jaar was een bijzonder Tempo fietsjaar met solo en duo fietsen. Gelukkig hebben we deze rare periode bijna afgesloten, want iedereen is wel al 1 of 2 keer gevaccineerd. Daarom kunnen we weer heerlijk met onze verschillende kleur c.q. snelheidsgroepen op de dinsdagavond, donderdagavond en zondagmorgen er op uit. We hebben een nieuwe invulling aan het Tempo clubfietsen gegeven en de geluiden van wegkapiteins en leden zijn zeer lovend over de aanpak en de routes. Soms kiezen fietsers bewust voor een snellere of langzamere groep, dat is een goed teken. Ga vooral fietsen in de groep die past bij je conditie of fysieke gesteldheid op dat moment. Tenslotte fietsen er in alle kleurgroepen leuke mensen om mee te fietsen. Ook hebben er dit jaar weer veel leden deelgenomen aan de trainingsweken onder leiding van Paul & Erik, ook dat was een groot succes als je de reacties in de appgroep leest. Daarover kun je hieronder meer lezen. Start2bike is ook weer opgestart met een enthousiaste groep nieuwelingen. Voor diegene die dit jaar nog niet naar het buitenland op vakantie gaan, maar lekker thuisblijven hebben wij op zaterdag 1 augustus de traditionele thuisblijversrit op het programma staan. Gelukkig gaat tijdens de Gildefeesten ook onze jaarlijkse Gildetocht door op zaterdag 28 augustus, lees hieronder meer over deze leuke Temporitten en reserveer deze data alvast in je agenda.

Gildetocht op zaterdag 28 augustus

Op zaterdag 28 augustus vindt wederom de Gildetocht plaats. Deze gaat net als andere jaren via verkeersluwe wegen richting de Veluwe. De 50 km route maakt via Nijkerkerveen, Zwartbroek, Terschuur en Achterveld een grote lus om Amersfoort. De 80 en 120 km routes tikken de Veluwe aan. Deze routes zijn bos- en heiderijk. Nog niet alle details van de Gildefeesten zijn bekend. Dit betekent dat ook voor ons binnenkort pas duidelijkheid komt over exacte start- en finishlocatie. Voor het evenement zoeken we nog vrijwilligers, voor bijvoorbeeld het uitpijlen, ophalen, start- of finishlocatie of onderweg. Volgende maand worden jullie door de open tochten commissie benaderd of je vrijwilliger wilt zijn bij deze tocht.

Thuisblijversrit op zondag 1 augustus 

Zet vast in je agenda: op zondag 1 augustus organiseren we voor alle clubleden die niet op vakantie zijn de thuisblijversrit; een mooie clubrit met je eigen groep met een iets langere afstand (> 100 km) en een stop op een mooi terras met koffie en taart. Meer informatie volgt via de app-groepen. Je zou bijna niet op vakantie gaan of je vakantie om 1 augustus heen plannen.

Start2Bike 2021


Het was lang onzeker of Start2Bike dit jaar door kon gaan. Gelukkig kreeg Robert groen licht voor een zomereditie en kon hij samen met Annie, Frits, Wiebe en Erik aan de slag om 20 beginners wegwijs te maken op de racefiets. Deelnemers komen uit Soest en omgeving maar ook van heinde en ver. Een aantal is al lid en waarschijnlijk levert ook deze editie weer nieuwe leden op. Fijn ook dat Corry en Rob in wilden vallen als instructeur en dat Tamor de sleutelclinic wilde verzorgen. Net als voorgaande edities is het leuk om te zien hoe snel de individuele fietsers een groep vormen, hoe snel deelnemers met onze aanwijzingen en tips vorderingen maken en dat ook de meer ervaren fietsers weer nieuwe dingen leren. Het enthousiasme spat er vanaf en we krijgen veel complimenten over de wijze van begeleiding. Daar doen we het allemaal voor. We kunnen niet wachten tot de 2022 editie.

Tempo Trainingsweken


Aan de prestatietrainingen doen dit jaar 36 deelnemers mee. In het begin was het vooral individueel of samen met een maatje trainen, maar gelukkig kan de laatste weken ook in de groep onder begeleiding van Paul en Erik getraind worden. Paul en Erik vroegen de deelnemers naar hun motivatie om mee te doen aan deze trainingen. Stok achter de deur, goede manier om wegseizoen te starten, gericht opbouw fietsconditie, afwisseling in trainingen, in andere hartslagzones fietsen, mooie afwisseling met duurtrainingen clubritten, meer op hartslag leren rijden, beter worden, sterker worden, makkelijker fietsen en gewoon nieuwsgierig werden genoemd. Maar ook leuk om met leden te trainen uit andere Tempo groepen. Zit jouw motivatie hier ook tussen? Doe dan volgend jaar mee met de prestatietrainingen. Wij organiseren ook dan weer voorafgaand een informatiebijeenkomst. Mocht je nu al meer willen weten schiet dan Paul of Erik aan.

Tot slot

Het Tempo Clubhuis is op zondagochtend open voor de koffie2Go en na terugkomst staat er een heerlijke verfrissing klaar. Per 1 juli is het clubhuis ook weer op de donderdagavond open na terugkomst van de clubrit, dus gezellig een glaasje drinken na terugkomst kan dan ook weer. Zo is bijna alles weer “normaal”.

Tot Slot wensen wij iedereen een geweldige zomervakantie en veel fietsplezier

Namens het Bestuur RTV Tempo

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *