Nieuwsbrief oktober 2021

 • Inleiding
 • Gooische Strade Bianche 2021
 • Enquete zomerseizoen 2021
 • Winter workshops
 • Indoor cycling winter 21/22
 • Nieuwsbrief vs appgroepen
 • Tot slot

Inleiding

De herfst is begonnen en daarmee de start van het gravelseizoen bij Tempo. Uiteraard vergeten we de leden die bij mooi weer het hele jaar rond op de racefiets zitten niet, daarom ontvangen jullie wekelijks een gravelroute en een wegroute in de appgroepen. Zoals afgelopen zondag ontstaan er door de lagere opkomst in de winter op een heel natuurlijk manier kleine groepjes en kan iedereen heerlijk op zijn of haar niveau fietsen.

In het winterseizoen is er naast het fietsen op zondag nog van alles te beleven bij Tempo. Zo gaan we 1 keer per maand in het clubhuis een leuke informatieve workshop houden met fiets gerelateerde onderwerpen; zoals trainingsleer, het gebruik van navigatie systemen en voedingsleer voor fietsers. Trainen op hartslag is al maandag 18 oktober. Zodra de andere data bekend zijn laten we jullie dit weten. Dit is naast nuttig ook gezellig om in het iets stillere winterseizoen elkaar te blijven zien. Ook is er nog ruimte in de door Tempo georganiseerde Indoorcycling groep, zie info hieronder.

Dan staat op zaterdag 27 november de Gooische Strade Bianche op het programma bij Tempo, dat is toch inmiddels een klassieker aan het worden in onze regio. Hiervoor hebben wij heel veel vrijwilligers nodig, dus geef je snel op via het vrijwilligers formulier of via opentochten@tempo-soest.nl We hebben extra mensen nodig in de horeca/bar, uitpijlers van de routes, fiets afspuiters, verkeersregelaars etc etc.

De komende weken gaan we op zondag uiteraard de routes verkennen, dus die komen allemaal langs in de appgroepen. De voorpret is zeker zo leuk als de tocht zelf.

Als laatste willen we jullie aandacht vragen voor onderstaande enquête over het nieuwe clubfietsen, dus vul deze enquête even in een paar minuten in, daar kunnen we voor volgens seizoen ons voordeel mee doen.

Gooische Strade Bianche 2021

Op 27 november vindt de Gooische Strade Bianche weer plaats. Deze graveltocht begint inmiddels een klassieker te worden en dat gaat niet zonder jullie hulp. We zijn op zoek naar vrijwilligers, die de club een handje willen helpen er weer een fantastisch evenement van te maken. Meld je aan via onderstaande button.

Wil je graag ook zelf fietsen die dag? Geen probleem, er zijn genoeg vrijwilligerstaken die maar even je tijd vragen, waarna je alsnog lekker op de fiets kunt springen. 

Tempo clubleden die mee willen fietsen op de 27ste vragen we niet gebruik te maken van het inschrijfformulier van de NTFU, maar zich op de dag zelf aan te melden. Hiervoor zijn genoeg plaatsen gereserveerd. Niet leden kunnen alleen via voorinschrijving zich aanmelden.

Aanmelden als vrijwilliger Gooische Strade Bianche

Enquête zomerseizoen 2021

Hoewel we door de lockdown iets later met het wegseizoen zijn gestart dan in andere jaren hebben we oh flink wat mooie clubritten kunnen rijden!
Om allemaal veilig, op je eigen niveau en met veel plezier bij Tempo te kunnen fietsen hebben we bij de start een aantal nieuwe afspraken geïntroduceerd:

 • Je fietst in de groep die qua snelheid bij je past en onder leiding van een wegkapitein
 • We verzamelen aan de overkant van het clubhuis bij de gekleurde pillonnen
 • De groep is maximaal 10 groot
 • We fietsen routes die we van te voren gepland; alle groepen fietsen dezelfde route
 • Iedere rit wordt bij terugkomst geëvalueerd o.l.v. de wegkapitein

 Je vindt de presentatie ook hier terug.

We zijn heel erg benieuwd of je plezier in het fietsen hebt gehad dit wegseizoen, wat je vond van de nieuwe afspraken en of je nog ideeën hebt voor verbeteringen.
Daarom hebben we een enquête opgesteld die je maximaal een paar minuten tijd kost. Met de uitkomsten gaan we aan de slag om ook in 2022 weer veilig en met veel plezier te kunnen fietsen.
Dus vul de enquête in via onderstaande button!

Enquête zomerseizoen

Winter workshops

Om met elkaar ook in de winter in contact te blijven fietsen we natuurlijk het hele jaar door. Maar om ook ons eigen clubhuis te gebruiken gaan we elke maand een workshop geven.
De primeur is op maandagavond 18 oktober 2021. De workshop ‘Trainen op hartslag‘ wordt gegeven door Jos van Dijk en Paul van de Weerd. De workshop begint om 20:00 uur. Wil jij meer weten over jouw hartslag en wat je hier tijdens het fietsen mee kunt? Kom dan maandag 18 oktober naar ons clubhuis.

Indoor cycling winter 21/22

We zijn gestart
Het indoor cycling seizoen is gestart. Op woensdag werkt een Tempo groep zich van 20:30 tot 21:30 uur in het zweet bij Optisport. De andere Tempo groep doet dat op donderdag van 19:30 tot 21:00 uur. We hebben weer twee mooie groepen. Door de versoepeling van de Corona maatregelen hebben we meer fietsen beschikbaar dan eerst gedacht. Daarom zijn er nog wat plekken beschikbaar. Ben jij op zoek naar een manier om in de winter je fietsconditie op peil te houden dan is indoor cycling een uitgelezen mogelijkheid. We horen van leden ook wel dat zij een stok achter de deur nodig hebben. Trainer Jos en een leuke groep Tempo leden kunnen de figuurlijke stok zijn. Doe jij ook mee? Mail naar technischezaken@temposoest.nl

Nieuwsbrief vs appgroepen

Wij communiceren met jullie op twee manieren, namelijk via een periodieke nieuwsbrief en wekelijks via de Whatsapp appgroepen. Na analyse zijn wij tot de ontdekking gekomen dat zeker 20% van onze leden niet in een appgroep vertegenwoordigd is. Hierdoor mis je heel veel wekelijks fietsnieuws en routes. Wil je nu toch in een bepaalde appgroep toegevoegd worden, laat dit dan weten via de wegkapitein van je groep of mail ons even via clubfietsen@tempo-soest.nl in welke groep je toegevoegd wilt worden.

Tot slot

Het Tempo Clubhuis is op elke zondagochtend open voor de koffie2Go om daarna een mooie weg- of graveltocht te gaan fietsen. Op veler verzoek verwachten wij jullie aankomende zondagochtend 17 oktober na afloop van de tocht ook allemaal weer terug in het clubhuis voor een gezellige afsluiting van het wegseizoen met warme soep en broodjes.

Namens het Bestuur RTV Tempo
Jan de Groot, Voorzitter.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *