Nieuwsbrief september 2021

Inleiding

Het wegseizoen 2021 zit er bijna op en we kunnen best stellen, dat dit een heel bijzonder fiets seizoen was. Het startte in corona tijd met solo en duo fietsen, maar gelukkig werd die beperking tijdens het seizoen opgeheven en konden we heerlijk in onze vertrouwde kleur en snelheidsgroepen de weg weer op. Ook heel bijzonder was dat alle tochten dit seizoen echt letterlijk en figuurlijk in het water vielen. Het begon met de zwaai-editie, die meer weg had van een wegwaai tocht. Daarop volgde de klimmetjes tocht, de thuisblijversrit en de Gildetocht waar we echt met alleen maar zware regen geconfronteerd werden. Nogmaals complimenten voor alle diehards die deze ritten in de regen volbracht hebben. Deze herfst en winter gaan we uiteraard net als afgelopen jaar door met jullie elke zondag mooie weg- en gravelroutes aan te bieden. Hieronder lees je uitgebreider hoe we dat gaan doen. Ook Indoorcycling staat bij Tempo op het programma. Er zijn nog zadels beschikbaar, dus heb je interesse schrijf je dan onderstaand snel in.In November staat de befaamde Gooische Strade Bianchi graveltocht van RTV Tempo in de regio weer op het programma. Hier gaan we uiteraard samen met jullie weer een groots wieler  evenement van maken. Reserveer daarom alvast zaterdag 27 november in je agenda, want we hebben weer veel vrijwilligers nodig om dit geweldige fiets evenement tot een succes te maken.Als laatste wil ik alle vrijwilligers, zoals wegkapiteins, barbezetting in het clubhuis en alle andere vrijwilligers die trainingen, workshops etc. mogelijk hebben gemaakt bedanken voor jullie inzet om van het afgelopen wegseizoen weer een succes te maken.

Winterfietsen 2021/2022 Nu het wegseizoen ten eind loopt is het niet nodig de fiets op te bergen; weliswaar stoppen de avondritten (23 september is de laatste avondrit; zondag 26 september de laatste wegrit van het wegseizoen), maar daarna gaan we door met winterfietsen.
Ook deze winter biedt Tempo op zondagochtend weer een weg- en gravelrit aan. We starten vanaf zondag 3 oktober als vanouds om 9.30 en vanaf 9.15 is er koffie to go in het clubhuis.
Net als tijdens het wegseizoen sturen we je een gpx-route via de app-groepen;Voor de wegfietsers zal dat ca 60-70 km zijnVoor de gravelaars ca 50-60 kmUiteraard is het verstandig als de weersomstandigheden toch tegen blijken te zitten om de route wat korter te maken.
Je zoekt ter plekke het groepje waar jij lekker mee kan fietsen; zowel voor de weg als gravel geldt dat er geen officiële wegkapitein wordt ingeroosterd, dus maak onderling even uit wie de lead neemt tijdens de rit. Gezien de drukte op de gravel-fietspaden willen we de gravel-groepen niet groter maken dan 8; voor de weg blijft dat max 10.

Indoor Cycling In onze vorige nieuwsbrief deden we een oproep over Indoor Cycling voor de komende winterperiode. 23 leden reageerden al snel op deze oproep. 10 van hen kozen voor de les van een uur op de woensdagavond en 13 van hen kozen voor de les  van anderhalf uur op de donderdagavond.Het goede nieuws is dus dat er nog plaatsen te vergeven zijn. Dat komt ook omdat Optisport laat weten dat er per avond niet 14 maar toch nog 16 fietsen beschikbaar zijn. Als er meer mensen meedoen daalt de prijs per deelnemer. Krijgen we alle fietsen gevuld dan betaal je voor de lessen van woensdag waarschijnlijk niet € 105 maar € 90. De lessen op donderdag worden dan niet € 147 maar komen uit op € 125.We doen nog een aparte mailing naar alle leden over Indoor Cycling met nog een keer een oproep aan alle leden om zich aan te melden. Wil je er zeker van zijn dat er voor jou een fiets beschikbaar is? Reageer dan, als je dat nog niet eerder deed per omgaande  naar technischezaken@tempo-soest.nl.

Nieuwe Tempo Email adressen

Met de nieuwe bestuurs- en commissiestructuur zijn wij overgegaan op nieuwe e-mailadressen. Met ingang van vandaag zijn onderstaande e-mailadressen in gebruik.
Bestuur@tempo-soest.nl: Algemene zaken- PR- communicatie, financiën, secretariaat, ledenadministratie en facilitair clubgebouw. Beheer Carla Wielinga
Clubfietsen@tempo-soest.nl: Coördinatie clubfietsen op groepsniveau, indeling groepen op snelheid en afstand, routes, regie en coördinatie wegkapiteins. Beheer Jan Willen Smit
Technischezaken@tempo-soest.nl: Trainingen, Start-2-Bike, opleiding wegkapiteins, workshops leden. Beheer Erik Tolboom
Clubkleding@tempo-soest.nl: Vragen over clubkleding, organiseren pasavonden nieuwe clubkleding. Beheer Inge van Vliet
Opentochten@tempo-soest.nl :Coördinatie over alle open weg- en graveltochten. Beheer Ingmar Vrolijk

Wil je oude e-mailadressen uit je adresboek verwijderen en de nieuwe toevoegen (voorkomt dat e-mails tussen de spam komt).

Tot slot

Het Tempo Clubhuis is op de zondagochtenden in het winterseizoen open voor de koffie2Go om daarna een mooie weg- of graveltocht te gaan fietsen. Donderdagavond 23 september is de allerlaatste avondrit van het zomer wegseizoen 2021 en dan is het leuk om na afloop gezellig met alle fietsers een laatste drankje te drinken. Het wordt vroeg donker, dus vergeet niet de lampjes want na het laatste drankje is het echt heel donker.

Tot slot wensen wij iedereen een mooi winterseizoen op de fiets en blijf fit en gezond.

Namens het Bestuur RTV Tempo
Jan de Groot, Voorzitter
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *