Nieuwsbrief december 2021

 • Inleiding
 • Najaarsenquete
 • Goede Voornemenstocht 2022
 • 2e Voeding Workshop
 • Gooische Strade Bianche 2021 / 2022
 • Oproep voor foto archief aanleg
 • Tot slot

Inleiding

Allereerst willen wij als bestuur jullie allemaal fantastische kerstdagen en een mooie jaarwisseling wensen. We hebben letterlijk en figuurlijk een roerig jaar achter de rug met hele leuke en mooie fietstochten, waar het weer naast de Corona Pandemie vaak de spelbreker was. Of we waaiden van de weg of we regenden weg. Momenteel zitten we weer in een lockdown en kunnen we alleen solo en duo fietsen. Wel hebben wij in deze lockdown gewoon koffie2Go open via ons clubhuis loket aan de voorzijde, uiteraard met uitzondering van zondag 2de kerstdag. Wij zullen jullie ook de komende tijd van leuke ritten via de groepsapp blijven voorzien.

In deze nieuwsbrief komen wij uitvoerig terug op een geslaagde GSB tocht en kijken we vooruit op de GSB tocht van 12 februari 2022. Dus zet deze datum in je agenda!! Deze editie wordt weer heel bijzonder. Noteer ook alvast zondag 9 januari in jullie agenda, want dan fietsen we de jaarlijkse “Goede Voornemens Tocht, helaas door de lockdown ook weer in Solo & Duo’s. Maar als we terugdenken aan de Z(waai) editie van begin dit jaar dan weten we hoe leuk dat kan zijn.

Ook in deze nieuwsbrief geven we de resultaten van de leden enquête, waarin we hele mooie en gewaardeerde reacties van jullie mochten ontvangen op het nieuwe beleid.

Dan hebben wij op dinsdag 18 januari weer een voedingsworkshop van onze eigen sportdiëtiste Anne-Marijke Ambergen, die ons weer mooie en nuttige tips over onze sportvoeding gaat geven. Om over de december kilo’s maar niet te spreken.

Najaarsenquête

Om een goed beeld te krijgen wat jullie van het clubfiets-wegseizoen vonden hebben we een enquête uitgezet die door velen van jullie en met deelnemers vanuit alle kleurgroepen is ingevuld. Hierbij waren zowel de fanatieke als iets minder fanatieke club fietsers vertegenwoordigd dus al met al en mooie afspiegeling van onze vereniging. We waren zeer benieuwd hoe jullie een aantal nieuwe afspraken die we hebben geïntroduceerd hebben ervaren en wat jullie in het algemeen van de clubritten vonden;
Bekijk het hele overzicht. (PDF)
Hieronder de samenvatting:

 • Het verzamelen bij de pylonnen aan de overkant is iedereen zeer goed bevallen: “duidelijk en veilig”, “ruim” en en “goede verbetering” is wat jullie ervan vonden
 • Het fietsen met maximaal 10 fietsers in een groep werd massaal ondersteunt; bijna 80% wil dit zo houden
 • Meer dan 80% vindt dat er goed op de snelheid wordt gelet in de groep
 • En de evaluatie van de rit achteraf heeft ook veel steun waarbij er ook wordt aangegeven dat gedrag onderweg een zaak is van ons allemaal
 • De routes die wekelijks worden gecommuniceerd en met de mogelijkheid van terugval naar een langzamere groep worden zeer gewaardeerd; wel waren er tips over de lengte en de richting
 • De intervaltrainingen worden door een flink aantal gewaardeerd, maar het hoeft niet zo nodig voor iedereen; sommigen zijn ook nieuwsgierig geworden naar deze trainingsvorm
 • En de speciale clubritten zoals de zwaaizondag en de thuisblijversrit worden gewaardeerd ondanks het slechte weer dit jaar, maar het aantal van dit soort ritten is prima zo

Uit de antwoorden kwamen ook weer waardevolle tips naar voren, die we het komende wegseizoen kunnen gebruiken. Al met al heeft iedereen lekker samen gefietst en veilig! Hopelijk lukt dat in 2022 weer zodra alle lockdown perikelen achter de rug zijn.

Goede Voornemenstocht 2022

Als bestuur hebben we het idee om deze tocht als clubrit te organiseren als een soort nieuwjaarsreceptie. Helaas valt dat door de lockdown maatregelen in het water maar als mooie start van 2022 willen we deze tocht toch solo of in duo’s rijden en even zwaaien of “boxen” op het nieuwe jaar.

Wanneer: 9 januari
Start: tussen 9 en 10 (om te spreiden) vanaf het Tempo clubgebouw met een koffie2go
We zorgen weer voor een mooie gravel- en wegroute.

2e Voeding Workshop

Dinsdag 18 januari 2022 geeft onze eigen sportdiëtiste Anne-Marijke de tweede voeding workshop. In de eerste workshop “Sportvoeding, de route naar een betere fietservaring” vertelde Anne-Marijke hoe je met goede sportvoeding lekkerder fiets, meer uit je trainingen haalt en beter herstelt. In de tweede workshop “Wat neem je mee op de fiets” van 18 januari 2022 komen vragen aan bod als: Hoe maak je de keuze in het aanbod van sportdranken en sportvoedingsproducten? Waar let je op, zodat je lekkerder fietst en het langer volhoudt?

Wij gaan ervanuit dat we deze workshop online moeten organiseren. Wil je meedoen aan deze workshop? Meld je dan aan door een mail te sturen naar technischezaken@tempo-soest.nl met als onderwerp Voeding workshop. Na aanmelding krijg je uiterlijk maandag 17 januari 2022 de link naar de online workshop.

December is een gezellige maand met veel en lekker eten. Een maand ook waarin je misschien minder actief bent op de fiets. De kilo’s kunnen eraan vliegen. Wil je geheel ontgift deelnemen de workshop? Start dan uiterlijk 8 januari 2022 een 10-daagse ontgiftingskuur. Hoe je dat doet lees je op Fietssport.

Gooische Strade Bianche 2021/2022
(van de Open Tochten Commissie)

27 november was het zover, het kon, het mocht en daar was hij; “de Gooische Strade Bianche”. De 2021 editie van RTV Tempo Soest. En wat een succes, door de inzet van de vrijwilligers en de enthousiaste deelnemers een mooi evenement om op terug te kijken.

De opzet
Na de successen van vorige edities is dit keer voor een iets andere opzet gekozen ingegeven door de actuele omstandigheden. Denk hierbij aan de toegenomen drukte op het parcours, nieuwe samenstelling van de organisatie commissie, de afgenomen parkeerplaatsen op de omliggende terrein bij het clubhuis en uiteraard de situatie rondom Corona.

Zaterdag de 27e, de dag van de GSB.
Alles is klaar voor een mooie gravelrit, de route is voorgereden en voorzien van de benodigde aanwijzingen. Het startterrein ingericht, Scan2Go getest en alle vrijwilligers paraat. Het is wachten op de 300 ingeschreven deelnemers en de zon! (Tegen beter weten in zoals alle georganiseerde tempo ritten dit jaar iets met het weer hadden…). Met een temperatuur van net boven het vriespunt en heel veel regen (50 mm op die dag) beloofde dit een dag te worden voor de echte die-hard gravellaar, en die waren er! 175 deelnemers hebben zich aan de start gemeld. Deze zijn voor vertrek voorzien van een stuurbord, een energiereep (Eurosport Nutrition) en de laatste fietscontrole (verzorgd door Cyclon) en op weg gegaan in wat uiteindelijk de Gooische Strada Blubber editie werd.
Bij de finish na 50-65 of 80 km over de modderpaden van het Gooisch natuurreservaat was het duidelijk dat het voor zowel de deelnemers als hun materiaal een slijtageslag was. De wasstraat deed goede dienst! Mede door de heroïsche omstandigheden werd er genoten van de vuurkorven, de verwarmde tent en de warme puntzak patat na terugkomst. Organisatie en vrijwilligers kregen veel positieve reacties terug van de deelnemers, het was een enorm geslaagd evenement. Vanuit de NTFU hebben we opnieuw het ‘extra goed geregeld’ keurmerk ontvangen en is er financieel een positief resultaat geboekt tbv de clubkas. Dit alles dankzij de inzet van alle vrijwilligers waarvoor dank namens de organisatie commissie. Een gezamenlijk resultaat om trots op te zijn!

De 2022 Gooische Strade Bianche editie
Die komt eraan. Helaas is er nu een lock-down in verband met Corona, dat houdt ons niet tegen om de voorbereidingen voor de 2022 editie te starten. De routes zijn inmiddels geschetst en de vergunningaanvragen de deur uit. Opzet is om op 12 februari 2022 twee afstanden te rijden (90 en 60 km) en opnieuw met een maximum aantal deelnemers te starten. We gaan ervanuit dat 2022 ons beter weer gaat brengen en dat daarmee het aantal daadwerkelijke deelnemers hoger wordt. Hou je mail in de gaten want ook voor deze editie hebben we weer tempo leden nodig die komen helpen als vrijwilliger. We gaan er in elk geval weer een mooi fietsjaar van maken, voor nu wensen we je; Fijne feestdagen en de allerbeste fietswensen voor het nieuwe jaar!

Oproep voor foto archief aanleg

Er zijn in het afgelopen jaar heel veel leuke foto’s gemaakt en op strava met elkaar gedeeld. Nu willen wij die graag in een databank opslaan, maar daar zijn uiteraard de juiste foto’s van de makers voor nodig met een hoge resolutie. Heb je mooie, leuke en originele foto’s die je graag ter beschikking wil stellen stuur deze dan naar bestuur@tempo-soest.nl

Tot slot

Als bestuur willen wij alle commissieleden, wegkapiteins, vrijwilligers bij tochten en clubritten, horeca bardienst leden bedanken voor jullie geweldige inzet in het afgelopen jaar. Zonder jullie inzet kan Tempo niet bestaan. Speciale dank gaat uit naar Frank Mulder voor zijn spectaculaire inzet bij de laatste GSB tocht. Zie foto, deze spreekt boekdelen.

Tot slot willen wij jullie als RTV Tempo bestuur allemaal mooie en fijne kerstdagen wensen en uiteraard een knallende jaarwisseling. 

Namens het Bestuur RTV Tempo
Jan de Groot, Voorzitter.

Share

4 gedachten aan “Nieuwsbrief december 2021”

 1. Ikwil graag inschrijven voor de Gooische Strade Bianche editie 2022 dacht dat de inschrijving vanaf 14 jan open ging maar zie nergens een link,

  1. Beste Rob,

   Corona gooit roet in het eten. We verplaatsen de Gooische Strade Bianche naar maart 2022. Informatie volgt spoedig.

   Groet, Erik Tolboom

 2. Hallo.

  Ik wil me inschrijven voor gsb 2022 via fietssport.nl maar die geeft aan dat dat niet mogelijk is.

  Groet Hans

  1. Beste Hans,

   Corona gooit roet in het eten. We verplaatsen de Gooische Strade Bianche naar maart 2022. Meer informatie volgt spoedig.

   Groet, Erik

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *