In geval van nood

We hopen het nooit nodig te hebben. Toch kan er zich tijdens het fietsen een situatie voordoen dat je zelf jouw telefoon niet kunt bedienen maar dat clubgenoten of hulpdiensten bij een noodgeval wel met jouw thuisfront moeten bellen. Dan is het handig dat je ICE nummers hebt ingesteld op jouw telefoon.

ICE is de internationale afkorting voor: In Case of Emergency. Door deze afkorting voor de naam van partner/familie in je mobiele telefoon te zetten weten hulpverleners wie ze moeten bellen als je daar zelf niet toe in staat bent. Hoewel het geen officiële overheidscampagne betreft, roepen ook organisaties zoals het Rode Kruis of het Korps Landelijke Politiediensten en ook reisverzekeraars op om ICE-nummers in de telefoon te programmeren. Zowel Android als iOS zijn ingericht om dit soort nummers vanaf het beginscherm te bellen.

Android

  • Ga naar ‘Contacten’ en kies ‘Groepen’.
  • Hier vind je de optie ‘ICE-contacten bij nood’.
  • Druk op de ‘+’ en voeg contacten toe.
  • Hulpverleners kunnen nu vanaf het vergrendelscherm contact opnemen door het slot-icoontje / noodoproep-icoontje omhoog te slepen. Daarna kunnen ze een noodnummer invoeren of een ICE-contactpersoon selecteren.

iOS

  • Open de app Gezondheid.
  • Ga naar het tabblad ‘Medische ID’ en maak een medische ID aan. Je kan medische aandoeningen, allergieën, medicijngebruik, bloedgroep, etc aangeven.
  • Je kan contactpersonen toevoegen door verder te scrollen naar de optie ‘Voeg contactpersoon toe’.
  • Schakel de optie ‘Toon bij vergrendeling’ in!
    Hulpverleners kunnen nu in het vergrendelscherm ‘Medische ID’ zien staan. Door daar op te drukken komen de ICE-contacten in beeld.
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *