Nieuwsbrief mei 2020

In deze Nieuwsbrief:

 • Klimmetjestocht alleen voor Tempo leden op zondag 16 Mei
 • Tempo clubfietsen Nieuwe stijl
 • Nieuwe ledenwerving
 • Prestatietrainingen
 • Werven nieuwe wegkapiteins en cursus
 • Online workshop goede voeding en fietsen op 10 mei
 • Complimenten aan alle leden

 • Klimmetjestocht alleen voor Tempo leden op zondag 16 mei

Op zondag 16 mei wordt de jaarlijkse klimmetjestocht gehouden, dit jaar alléén voor leden. We rijden weer mooie routes van 70/90/130 km. Zo’n beetje alle klimmetjes van de Utrechtse Heuvelrug moeten bedwongen worden. Er is een bevoorradingspunt bij het Doornse Gat. De 70 km route zal hier één keer langskomen, de 90 en 130 km route twee keer. De route zal niet uitgepijld worden, maar in de week voor de tocht ontvangen jullie GPX-bestanden met de routes.

I.v.m. de corona-maatregelen kunnen we alleen nog solo of in duo’s fietsen. Dit betekent dat je net als de openingsrit voor een maatje kunt kiezen bij de inschrijving of dat Tempo je aan een mede-fietser koppelt. Heb je geen GPS, geef je gewoon op. We zullen je koppelen aan iemand die wel GPS heeft. Behalve veel enthousiaste deelnemers zoeken we ook nog vrijwilligers voor het koffie zetten ‘s ochtends vroeg bij het clubhuis en voor bij het bevoorradingspunt. 

Komende week ontvang je de uitnodiging en het inschrijvingsformulier; de definitieve starttijden volgen een paar dagen voor de tocht.

 • Tempo clubfietsen nieuwe stijl

Veiligheid voorop zonder plezier uit het oog te verliezen 
Tempo komt met ‘Het Nieuwe Clubfietsen’

Het kan niemand zijn ontgaan: het wordt alsmaar drukker op de fietspaden. Racefietsen, toerfietsen, kinderfietsen, e-bikes, MTB’s, speedpedelecs, noem maar op. Geen wonder dat het aantal incidenten alsmaar stijgt. Ook enkele van onze clubleden waren de afgelopen jaren betrokken bij ongevallen, helaas ook met letsel en soms met lange nare nasleep.

De KNWU en de NTFU nodigen de aangesloten wielerclubs uit om een actief veiligheidsbeleid te voeren. Niet alleen om de veiligheid onderweg te vergroten, maar ook – niet zonder reden- om het imago van de racefietsers te verbeteren. Ook voor onze club de hoogste tijd om te kijken waar het anders en beter kan.

Veiliger: voor de leden én de andere verkeersdeelnemers
Het nieuwe bestuur van Tempo heeft samen met de verantwoordelijke commissieleden en coördinatoren van wegkapiteins een nieuw beleid ontwikkeld voor de belangrijkste activiteit van onze vereniging: het clubfietsen. De wegkapiteins van de verschillende groepen zijn hierover onlangs geïnformeerd. Zodra het clubfietsen, afhankelijk van de coronamaatregelen, weer kan worden opgestart, zal er gefietst gaan worden volgens de nieuwe afspraken.

Via deze nieuwsbrief willen wij alle leden op de hoogte stellen van de belangrijkste wijzigingen. Belangrijkste doel is om het clubfietsen met een iets andere organisatie en iets andere afspraken veiliger te maken voor iedereen: voor de leden én de andere verkeersdeelnemers. Om samen in groepsverband (straks als het weer kan….) te kunnen blijven genieten van onze mooie en gezellige sport, introduceren wij het nieuwe clubfietsen.

Veel blijft zoals het was en daarom gaan we niet álle afspraken met de wegkapiteins in deze nieuwsbrief vermelden. We beperken ons nu tot de aanvullende en nieuwe afspraken die het ‘nieuwe clubfietsen’ inluiden.

De belangrijkste nieuwe afspraken zijn:

 • De groepsgrootte is beperkt; in het kader van de veiligheid wordt bij meer dan 10 gesplitst;
 • Om de veiligheid te waarborgen is het belangrijk dat de groep zo homogeen mogelijk is qua snelheid; fiets dus in de groep die bij jouw niveau past;
 • De wegkapitein bespreekt vóóraf de route en afspraken voor onderweg én evalueert de rit;
 • Nieuwe leden worden begeleid en wegwijs gemaakt door een “buddy”;
 • De routes worden vooraf in de groepsapp gedeeld zodat niet alléén de wegkapitein over de route beschikt, maar in principe alle rijders. Dit komt de veiligheid ten goede;
 • Er wordt een jaarplanning gemaakt voor routes die op zondag, dinsdag- en donderdag avond worden gereden; doordat de snelste groepen eerst starten kan eventueel worden teruggezakt naar een langzamere groep;
 • Er wordt niet in het donker gefietst. Bij pech onderweg of slecht weer (onweer) bepaalt de wegkapitein of er wordt gestart of de kortste weg naar huis wordt ingezet;

De regels binnen de groep en de tips voor het veilig rijden blijven onveranderd van kracht.

Lees hier het hele verhaal

 • Nieuwe ledenwerving actie

Wij hopen binnenkort het clubfietsen weer met meer dan twee te kunnen oppakken en daarom starten we een ledenwervingsactie. De meest simpele actie om nieuwe leden te krijgen is via ons als leden zelf. Ieder lid van Tempo kent wel iemand die aan wielrennen doet en wat is er nu makkelijker dan je buurman, buurvrouw, vriend of vriendin lid te maken van Tempo. Fietsen is in coronatijd namelijk immens populair geworden en er is geen fiets meer te koop, dus zijn er momenteel heel veel losse c.q. niet bij een vereniging aangesloten wielrenners. Als beloning krijg je als tempo lid die een nieuw lid aanbrengt een paar Tempo sokken cadeau.

 • Een blokje om – Prestatie Trainingen 2021

Veel leden deden de afgelopen weken een blokje om. En dan niet om hun hersenen fit te houden met het Ommetje van professor Erik Scherder maar om hun conditie te verbeteren aan de hand van het trainingsschema van Erik en Paul. In de polder van Eemnes ligt een verkeersluw vierkant blokje dat zich goed leent voor intervaltrainingen. De trainingen zijn geheel Coronaproof. De trainers moeten dus op basis van Strava data zien wie er mee doen (en of deelnemers zich aan het schema houden). Van de 42 aanmelders zijn de eerste weken ruim 20 leden gesignaleerd in de polder. Wil je ook eens een intervaltraining ervaren maar ben je nog niet toe aan een schema van 12 weken? Meld je dan aan door een mail te sturen via deze link. Zodra het weer kan gaan Erik en Paul met een groep naar de polder om met elkaar een keer te intervallen.

 • Zit er in jou een wegkapitein?

Bij Tempo Soest werken wij met wegkapiteins. De wegkapitein zorgt voor de veiligheid van de groep. Hieronder staat een leuk filmpje over dit onderwerp.

Van wegkapiteins kun je er niet genoeg hebben. We hebben al veel leden opgeleid maar er kan nog meer bij. Zeker als we weer met groepen de weg op kunnen. Wat kijken we met elkaar uit naar dat moment! Vind jij het leuk om samen met collega wegkapiteins per toerbeurt een groep onder jouw hoede te nemen? Wij regelen de eendaagse cursus zodra het kan en jij kunt. Kom er bij!

 • Online workshop “Sportvoeding, de route naar een betere fietservaring”

Herken je het volgende? Lekker starten met fietsen en opeens lukt het niet meer; de fut is eruit. Of na een zware tocht de volgende dag je bed uitkomen met vreselijke spierpijn. Zo zijn er waarschijnlijk bij velen van jullie herkenbare ervaringen die met een goede (sport)voeding tot het verleden behoren. Benieuwd naar hoe je met goede sportvoeding lekkerder fiets, meer uit je trainingen haalt en beter herstelt? Meld je dan aan voor de online workshop “Sportvoeding, de route naar een betere fietservaring”. Op maandag 10 mei om 19:30 uur vertelt onze eigen sportdiëtist Anne-Marijke Ambergen je hier in een uur alles over. Na aanmelding ontvang je een mail met link voor de workshop.

 • Complimenten aan alle Tempo leden

Als bestuur van RTV Tempo willen we jullie bedanken voor jullie discipline tijdens de corona pandemie. Wij hopen op korte termijn versoepelingen te horen, want dan kunnen we hopelijk weer met bijv. 4 of 6 leden fietsen onder aanvoering van een wegkapitein. Wij zijn daar allemaal zo aan toe, want het is inmiddels alweer zolang geleden. Eerst was er verlangen naar een terrasje tijdens het fietsen, maar nu graag onze fietsmaatjes erbij dat maakt het helemaal volmaakt.

Met sportieve groeten,

Namens het bestuur RTV Tempo

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *