Clubritten

Als club fietsen we op meerdere dagen in de week. Het tempo hangt af van de samenstelling van de groep. In de groepen fietsen zowel mannen als vrouwen mee, van jong tot oud. De regel is “samen uit, samen thuis” en veiligheid staat voorop. Als er voldoende deelnemers zijn, kan een groep worden opgedeeld. Zo stemmen we de snelheid af op de deelnemers. U kunt om de vereniging te leren kennen een paar maal vrijblijvend mee fietsen. Voor meer informatie en het aanmelden voor een kennismakingsrit, stuur een mail naar bestuur@tempo-soest.nl

Er wordt op de volgende tijden in verschillende snelheidsgroepen onder leiding van een gekwalificeerde wegkapitein gefietst.

Zondagmorgen
Vanaf maart. De afstand varieert van 50 tot 80 km. In de zomer tikken we soms zelfs de 100 km aan. Start bij het clubhuis om 9:30 uur

Dinsdag en donderdagavond
Vanaf dinsdag 2 april. De start is om 18:30 uur bij het clubhuis. Als het langer licht (mei) is verschuiven we de starttijd naar 19:00 uur. De afstand varieert afhankelijk van de lichtgesteldheid van 40 km in het voor- en najaar tot 80 km in de zomer.

Donderdagmiddag de “plusgroep”
Deze groep fietst een iets rustiger tempo en start om 10:00 uur vanaf het clubhuis.

Wij starten het wegseizoen met de openingsrit op de eerste zondagmorgen van maart. Op de laatste zondagmorgen van de maand oktober houden wij onze sluitingsrit van het zomerseizoen.Gedurende het zomerseizoen worden er wel enkele, door eigen leden, georganiseerde clubritten op zaterdag gemaakt, deze worden later ingeroosterd.

Snelheidsgroepen
De groepen waarin gefietst wordt zijn ingedeeld in onze clubkleuren met daaraan gekoppeld een gemiddelde snelheid. Nu groeit onze club zo snel dat we door de clubkleuren heen zijn. Daarom hebben we de kleuren Blauw, Oranje en Geel toegevoegd.

  • Tempo Groen (gemiddeld 25 km/h)
  • Tempo Blauw (gem. 26 km/h)
  • Tempo Wit (gem. 27 km/h)
  • Tempo Geel (gem. 28/29 km/h)
  • Tempo Oranje (gem. 30 km/h)
  • Tempo Rood (gem. 33 km/h)
  • Tempo Zwart (gem. >33 km/h)

De koerssnelheid ligt ongeveer 3 km/h boven de gemiddelde snelheid.