Gildetocht 2023

Genieten tijdens de Gildetocht

Op zaterdag 26 augustus schiet de Gildetocht uit de startblokken. De routemeesters van Tempo Soest hebben ook dit jaar weer alles uit de kast getrokken om mooie routes richting de Gelderse Vallei uit te stippelen. Meedoen is genieten!

Bossen, bloeiende heidevelden, boerenland en beste beklimmingen: dat is in een notendop de Gildetocht. Deze door RTV Tempo Soest georganiseerde wielertocht is een feest voor racefietsers die van mooie paden en fraaie landschappen houden.

Onze Gildetocht start bij de Gildetent aan de Ferdinand Huycklaan in Soest (voldoende parkeergelegenheid, bewaakte fietsenstalling en een gratis kopje koffie).

Afstanden
Je hebt de keuze uit drie afstanden: 50, 90, 130 km. De 50 km lange lus is volledig uitgepijld en dompelt deelnemers onder in oase van rust en ruimte. Via autoluwe wegen zoef je langs dorpen met klinkende namen als Zwartbroek, Terschuur en Achterveld. De 90 en 130 km wijzen je via GPX de weg en lopen dwars door Gelderse Vallei richting de Veluwe. Bij voorinchrijving sturen we de GPX de week van tevoren naar je door via email.

Onderweg passeer je plaatsen als Stroe, Kootwijkerbroek en het monumentale Radio Kootwijk. De ‘Sfinx van de Veluwe’ is tevens een pauzeplek voor de 120 km route. Terug gaat het via Amersfoort, waar Laan 1914 nog één keer de klimkuiten test. Op het feestelijke finishterrein stal je je trouwe ros en proost je op een leuke fietsdag. 

Pauzeplekken
Tempo heeft aan alles gedacht, dus ook aan pauzeplekken onderweg. Knijp in de remmen bij een van de verzorgingsposten en laat je door de vriendelijke vrijwilligers trakteren op een hapje en een drankje. Gooi de tank vol, maak gezellig een kletspraatje en vervolg uitgerust je weg. De 55 en 90 km hebben één verzorgingspost, de 140 km heeft twee verzorgingsposten

Starttijden
Starttijd voor alle afstanden is tussen 9:00 en 10:00 uur.
Let op: fietshelm is verplicht. Daarnaast houd je je als deelnemer aan de normale verkeersregels.

Inschrijven
Meedoen is makkelijk. Inschrijven is vanaf nu mogelijk via de site van Fietssport

of op de dag zelf in de feesttent op het Gildeterrein Ferdinand Huycklaan .

Inschrijfgeld is € 10,-. NTFU-leden betalen € 8,-.

Hiervoor krijg je:

  • Uitgepijlde route voor de 50 kilometer en gpx bestanden voor de 90 en 130 km
  • Koffie vooraf
  • Bewaakte fietsenstalling
  • Verzorgingsposten onderweg
  • Gratis drankje na afloop van de rit

Hopelijk tot zaterdag 26 augustus!