Gooische Strade Bianche

 

Tempo Soest organiseert op zaterdag 1 december de eerste ‘Gooische Strade Bianche’. Deze graveltocht voert door de mooiste stukken bos en heide van Soest, Hilversum, Bussum, Crailo, Valkeveen, Huizen, Blaricum, Laren en Baarn. 80 procent van de route is onverhard en voert je bijna helemaal door de schitterende Gooise natuur. Je fietst over heidevelden, komt langs het Gooimeer met als toetje uitzicht op Paleis Soestdijk.

Je kunt kiezen uit routes over 50, 60 en 80 km. Begin- en eindpunt van de drie afstanden, is het clubgebouw van Tempo Soest. Je kunt starten tussen 9:00 en 10:00 uur. NTFU leden betalen € 9,50. Niet leden betalen met € 12,50. Alle drie de afstanden hebben een verzorgingspost op circa 37 km. De routes komen beschikbaar op GPS maar zijn natuurlijk ook uitgepijld. De graveltocht is geschikt voor mountainbike, gravelbike en zelf voor je cyclocrosser.

Het Goois Natuurreservaat en Staatsbosbeheer hebben vergunning afgegeven voor de organisatie van de eerste Gooise graveltocht. Voor de deelnemers is het van belang te weten dat de gravelpaden ook worden gebruikt door andere fietsers en ook wandelaars. Deelnemers worden geacht goed rekening te houden met de overige gebruikers van de fietspaden. Geef elkaar de ruimte.

Voor de deelnemers is er na afloop een broodje hamburger. Als speciale service biedt Tempo de fietsers na afloop het gebruik van een fietswasstraat aan om het Gooise zand en modder weer af te spoelen.

Schrijf je nu hier in en verzeker je van een startbewijs.

Als de eerste editie goed verloopt en de vergunningverleners ook mee willen werken dan willen wij ook op zaterdag 5 januari 2019 en zaterdag 9 februari 2019 een graveltocht organiseren.

Hier een korte impressie van de route: