Jaap Coermantocht

Jaap Coermantocht afgelast! De Jaap Coermantocht van zondag 15 maart 2020 is afgelast. Tempo Soest volgt hierin de lijn van de landelijke sportkoepel NTFU. “Alle sportevenementen die tot en met 31 maart in Nederland op het programma staan waar meer dan honderd mensen op afkomen, zijn donderdag 12 maart afgelast vanwege het coronavirus. Dat geldt ook voor toertochten.”


Zondag 15 maart organiseert Tempo de eerste van de drie wegtoertochten van 2020. Deze tocht is vernoemd naar ons lid van verdienste Jaap Coerman. De Jaap Coermantocht is dit jaar, anders dan in andere jaren niet uitgepijld maar alleen beschikbaar op GPS. Er is keuze uit een 75 km en 100 km route.

Beide routes gaan over rustige landelijke wegen naar de Amerongseberg waarbij de 100 kilometer route twee extra lussen t.o.v. de 75 kilometer route maakt. De GPS-tracks die via deze site opgevraagd kunnen worden

Beide routes gaan over rustige landelijke wegen naar de Amerongseberg waarbij de 100 kilometer route twee extra lussen tov de 75 kilometer route maakt. De GPS-tracks kunnen via deze site opgevraagd worden.

Plan je route naar de startlocatie van de Jaap Coermantocht.

In de omgeving van het clubhuis is voldoende parkeergelegenheid op het industrieterrein.

In Amerongen is er voor beide routes, voor eigen rekening, de mogelijkheid om een koffiestop te maken. Het restaurant is te herkennen aan de Tempo vlaggen die aan de kant van de weg staan.

Daginschrijving is mogelijk (kosten € 7,–) of via voorinschrijving (kosten eveneens € 7,–).  Leden van de NTFU, KNWU en VWB ontvangen “op vertoon van hun ledenpas of licentie ” € 2,00 korting. Je kunt je hier vooraf inschrijven via de Fietssport website van de NTFU, maar ook op de dag zelf in het clubhuis. Scan & Go is aanwezig.

Starten kan tussen 9:00 en 10:00 uur in ons clubgebouw.

Voorinschrijvers krijgen vooraf de gpx route gemaild.

Belangrijke regels:

  • Deze toertocht wordt georganiseerd onder auspiciën van de NTFU;
  • Deelname is geheel op eigen risico, de organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid veroorzaakt of geleden door de deelne(e)m(st)er;
  • Het dragen van een helm is verplicht;
  • Houdt je aan alle verkeersregels;
  • Gooi geen afval weg;
  • Eventuele seingevers hebben geen officiële verkeersfunctie.