Jaap Coermantocht

Zondag 17 maart organiseert Tempo de eerste van de drie wegtoertochten van 2019. Deze tocht is vernoemd naar ons lid van verdienste Jaap Coerman. De Jaap Coermantocht is dit jaar, anders dan in andere jaren volledig uitgepijld. De editie van 2018 werd vanwege de extreme weersomstandigheden afgelast. Dit jaar hopen we op beter weer. Er is keuze uit een 75 km en 100 km route. In tegenstelling tot voorgaande jaren hebben we dit jaar geen specifieke (vrouwen) pelotonstochten.

Beide routes gaan over rustige landelijke wegen naar de Amerongseberg waarbij de 100 kilometer route twee extra lussen tov de 75 kilometer route maakt. De GPS-tracks die via deze site opgevraagd kunnen worden zijn, kunnen op het laatste moment altijd nog gewijzigd worden. Volg in geval van twijfel dus altijd de pijlen. Ook zijn er routekaartjes op papier beschikbaar aan de start.

Gevaarlijke punten zijn duidelijk aangegeven met borden en verkeersregelaars zijn ingezet waar nodig. De aanwijzingen van deze mensen dienen opgevolgd te worden.

Plan je route naar de startlocatie van de Jaap Coermantocht.

In de omgeving van het clubhuis is voldoende parkeergelegenheid op het industrieterrein.

In Amerongen is er voor beide routes, voor eigen rekening, de mogelijkheid om een koffiestop te maken. Het restaurant is te herkennen aan de Tempo vlaggen die aan de kant van de weg staan.

Daginschrijving is mogelijk (kosten € 7,–) of via voorinschrijving (kosten eveneens € 7,–).  Leden van de NTFU, KNWU en VWB ontvangen “op vertoon van hun ledenpas of licentie ” € 2,00 korting. Je kunt je hier vooraf inschrijven via de Fietssport website van de NTFU, maar ook op de dag zelf in het clubhuis. Scan & Go is aanwezig.

Starten kan tussen 9:00 en 10:00 uur in ons clubgebouw.

Onderstaand de route. Met deze link kun je hem op je GPS zetten.

75km:

100km:

Belangrijke regels:

  • Deze toertocht wordt georganiseerd onder auspiciën van de NTFU;
  • Deelname is geheel op eigen risico, de organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid veroorzaakt of geleden door de deelne(e)m(st)er;
  • Het dragen van een helm is verplicht;
  • Houdt je aan alle verkeersregels;
  • Gooi geen afval weg;
  • Eventuele seingevers hebben geen officiële verkeersfunctie.