La Vuelta Holanda Vliegbasis tocht – 20 augustus

De tweede etappe van de Vuelta gaat op zaterdag 20 augustus van Den Bosch naar Utrecht en komt daarbij ’s middags over de Vliegbasis Soesterberg.

RTV Tempo organiseert op deze dag op dezelfde fantastische locatie een uniek evenement. Start de toertocht op de Vliegbasis, doe mee aan de KOM challenge op de startbaan en laat je fotograferen onder de tussensprint boog, waar de profs ’s middags onderdoor fietsen. Fiets vervolgens een mooie tocht over 80 of 110 kilometer. Voor de 80km kun je starten tussen 11:30 en 12:30 uur en voor de 110km tussen 10:30 en 11:30 uur.

Parkeer na afloop je fiets bij de bewaakte fietsenstalling en geniet in Spaanse sferen van een lekkere cerveza en hapjes. Volg de wedstrijd op TV in shelter 611 (hangar waar vroeger de F 15’s gestald werden) of doe mee aan de Vuelta quiz.

Loop samen met ons naar de startbaan en ga kijken naar de tussensprint op het moment dat de profs aan het einde van de middag langskomen over de vliegbasis.

De route
Er zijn twee mooie routes: na vertrek op de startbaan, gaat de route vervolgens langs meren en rivieren, met onderweg een verzorgingspost. De route komt weer terug op de vliegbasis waar we bij Shelter 611 het feest vervolgen. De route wordt als GPX beschikbaar gesteld . Bij terugkomst is er gelegenheid je om te kleden.

Inschrijfgeld bedraagt 15 euro (12 euro voor NTFU leden) en is inclusief:

  • GPX bestand
  • verzorgingspost onderweg
  • hapje en drankje na afloop
  • foto onder de sprintboog
  • bewaakte fietsenstalling

Inschrijven

Voorinschrijven kan via de site van Fietssport. Geen daginschrijving mogelijk.