Start2Bike

Beginnen met racefietsen? Maak een goede start en doe mee met Start2Bike 2021. Leer de techniek van het racefietsen in 4 lessen. Dit jaar vindt Start2Bike plaats in de maand juni in de verwachting dat de Corona maatregelen het ons dan toestaan weer met kleine groepen bij elkaar te komen.

Al enkele jaren organiseert Tempo trainingen voor beginnende racefietsers onder de naam  Start2Bike. Dit is het landelijke kennismakingsprogramma van wielersportbond NTFU voor de beginnende fietser. Je hoeft geen ervaren fietser te zijn of over een topconditie te beschikken om deel te nemen aan Start2Bike. Het is juist de bedoeling dat je door de trainingen conditie opbouwt en de techniek van het fietsen eigen maakt. Instructie wordt gedaan door onze ervaren racefiets instructeurs Frits, Sander, Robert, Wiebe, Annie en Erik.

fietsfit_groepDeelname aan Start2Bike kost slechts € 37,50. Zodra de inschrijving opent kun je je inschrijven via start2bike.nl. De trainingen zijn op zondag 6 juni, 13 juni, 20 juni en 27 juni 2021. Mochten er zich onvoorziene omstandigheden voordoen dan hebben we 4 juli als uitloop. In de maand juli kunnen Start2Bike deelnemers mee doen aan een clubrit van Tempo Soest.

Wij organiseren op woensdagavond 26 mei 2021 een informatieavond voor deelnemers en potentieele deelnemers. De informatieavond start om 20:00 uur en is in het clubhuis van Tempo aan de Industrieweg 4 te Soest. Als de Coronamaatregelen het ons niet toestaan ‘live’ bij elkaar te komen dan organiseren we een online informatieavond.

Wil je meedoen maar heb je nog geen racefiets? Racefietsen zijn te huur bij Mastwijk tweewielers in Bilthoven.

Wij bieden voor deelnemers ook nog een sleutelclinic aan op woensdag 16 juni 2021. Je leert dan kleine reparaties en onderhoud aan je racefiets uit te voeren. Mechanicien John van Ee verzorgt de clinic.

Bekijk hier een reportage over Start2Bike bij Tempo Soest:

Voor meer informatie kijk op start2bike.nl of stuur een mail naar activiteiten@tempo-soest.nl.

Programma Start2Bike

In vier trainingen komt een ander onderdeel van het fietsen op de weg aan de orde. Dit wordt vorm gegeven d.m.v. vaardigheidsoefeningen. Na afloop van deze trainingen ben je klaar om in een groep te fietsen en is de basis gelegd voor je conditie.

We starten om 10.00 uur en zijn om 13.00 uur weer terug bij ons clubhuis. De eerste les, op zondag 6 jun 2021, starten we om 9.30 uur voor een fietscheck.

 • Training 1: Kennismaken, inklikken, voor remmen, achter remmen en schakelen.
 • Training 2: Herhaling les 1 en balans d.m.v. slakkenrace en slalom.
 • Training 3: Herhaling les 2 en bochtentechniek en staand fietsen.
 • Training 4: Herhaling les 3 en klimmen en dalen.

Iedere training begint met een warming up, eindigt met een tocht en een cooling down.

13 gedachten over “Start2Bike”

  1. If you live in Den Haag it’s easier to join Start2Bike in Zoetermeer or Leiden. Ofcourse you are welcome in Soest but it’s a long drive. Our instructions will mostly be in Dutch but we do speak English.

   1. That’s great! As I understand it, I still register on your website, then just go to the venue of my choice on 2/3 April. Dank je!

 1. Hoi,
  Ik oveeweeg mee te doen. Geven jullie ook tips voor de afstelling van de fiets? Ik heb nml jarenlang op een hybride fiets gefietst, nu een nieuwe racefiets gekocht, maar die komt net uit de verpakking 🙂

  Groet

  1. Wij kunnen wel wat tips geven over de afstelling van je fiets.

   Beter nog is om vooraf bij een gerenomeerde fietsemaker langs te gaan. In Soest zitten er genoeg. Je hebt Haico, Jacco de Bruin en Broers.

   Om meer vertrouwd te worden met jouw racefiets is deelname aan Start2Bike zeker aan te raden. Zien we jou 18 maart bij Tempo Soest?

 2. Is er dit voorjaar met de Corona regels een mogelijkheid om te starten, bijvoorbeeld met start2bike of op een andere manier?

  1. Jacqueline, Naar verwachting kunnen we in juni de vierweekse training van Start2Bike aanbieden. Zodra we weer meer in groepsverband mogen fietsen kunnen we ook kijken of we jou kunnen koppelen aan een buddy. Je kunt bij Tempo Soest als introducé een maand lang gratis meefietsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *