Start2Bike

Beginnen met racefietsen? Maak een goede start en doe mee met Start2Bike 2019. Leer de techniek van het racefietsen in 4 lessen.

Al enkele jaren organiseert Tempo trainingen voor beginnende racefietsers onder de naam  Start2Bike. Dit is het landelijke kennismakingsprogramma van wielersportbond NTFU voor de beginnende fietser. U hoeft geen ervaren fietser te zijn of over een topconditie te beschikken om deel te nemen aan Start2Bike. Het is juist de bedoeling dat u door de trainingen conditie opbouwt en de techniek van het fietsen eigen maakt. Instructie wordt gedaan door ervaren racefiets instructeurs.

fietsfit_groepDe trainingen zijn op zondag 31 maart, 7 april, 14 april en 28 april 2019. Mochten er zich onvoorziene omstandigheden voordoen dan hebben we 12 mei als uitloop. Op zondag 19 mei sluiten we af door samen aan de Klimmetjestocht van Tempo Soest mee te doen.

Deelname aan Start2Bike kost slechts € 37,50. Inschrijven kan op start2bike.nl.

Een fiets nodig? Fietsen zijn te huur bij Mastwijk tweewielers in Bilthoven.
Voor meer informatie kijk op start2bike.nl of stuur een mail naar activiteiten@tempo-soest.nl.

IMG_5657IMG_5690

Informatieavond

Op woensdagavond 20 maart 2019 is er een informatieavond deze start om 20:00 uur en is in het clubhuis van Tempo aan de industrieweg 4 te Soest.

Programma en data Start2Bike 2018

Vier trainingen Start2Bike

In vier trainingen komt een ander onderdeel van het fietsen op de weg aan de orde. Dit wordt vorm gegeven dmv van vaardigheidsoefeningen.Na afloop van deze trainingen ben je klaar om in een groep te fietsen en is de basis gelegd voor je conditie. We sluiten af met een door Tempo georganiseerde tocht van 70 of 90 km op 19 mei.

We starten om 10.00 uur en zijn om 13.00 uur weer terug bij ons clubhuis. De eerste les, op zondag 31 maart, starten we om 9.30 uur voor een fietscheck.

Training 1: Kennismaken, Voor rem en achter remmen en schakelen

Training 2: Balans dmv slakken race, slalom. Herhaling les 1.

Training 3: Bochten en staand fietsen. Herhaling les 2

Training 4: Klimmen en dalen. Herhaling les 3

Iedere training begint met een warming up, eindigt met een tocht en een cooling down.
Bekijk hier een reportage over Start2Bike bij Tempo Soest:

8 gedachten over “Start2Bike”

    1. If you live in Den Haag it’s easier to join Start2Bike in Zoetermeer or Leiden. Ofcourse you are welcome in Soest but it’s a long drive. Our instructions will mostly be in Dutch but we do speak English.

      1. That’s great! As I understand it, I still register on your website, then just go to the venue of my choice on 2/3 April. Dank je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *