Intervaltrainingen

Trainingsprogramma 2023
Ren- en toervereniging Tempo richt zich op verschillende niveaus. Met het programma Start2Bike dat eind maart start, mikt het op de beginnende toerfietser. Voor de ervaren en meer sportieve wielersporter biedt het ook uitdagingen. Ook dit jaar organiseert Tempo weer een aantal intervaltrainingen. Deze trainingen zijn bedoeld voor alle leden van Tempo, van ‘Groen tot Zwart’, die hun conditie willen verbeteren. De trainingen worden begeleid door Paul en Erik.

Groepen
Groep A zijn de meer gevorderde fietsers die de hele winter door hebben gefietst en min of meer bekend zijn met intervaltrainingen. Fietsers die regelmatig pittige MTB tochten hebben gefietst zijn door de vele tempo versnellingen in het voordeel. Deze groep traint met name in de zones D3 en D4 (zowel onder als boven het zgn omslagpunt).
Groep B zijn de fietsers die weinig of niet in de wintermaanden hebben gefietst en nog niet bekend zijn met intervaltrainingen. Deze groep traint met name in de zones D2 en D3 (onder het zgn omslagpunt).

De begeleiders weten niet met welk niveau je de trainingen begint. Wees zo wijs door de juiste groep te kiezen die bij je niveau past.

Aanmelden
Aanmelden voor het trainingsprogramma 2023 doe je door een mail te sturen naar het bestuurslid Technische Zaken van Tempo Soest met vermelding van naam, telefoonnummer en groep. Klik hier om je aan te melden.

Wanneer en hoe laat?
De kick-off van de intervaltrainingen is op woensdag 5 april 2023 om 19:30 uur in ons clubhuis. De  trainingen zelf starten dinsdag 11  april 2023 om 18:30 uur. Vanaf 2 mei 2023 starten we om 19:00 uur. In deze presentatie vertellen we je meer over de intervaltrainingen 2023. De trainingen kun je ook individueel doen op een moment in de week die jou goed uitkomt. Houd in je weekplanning rekening  met hersteltrainingen en duurtrainingen in relatie tot de intervaltrainingen.

Waar?
De trainingen vinden plaats in de polder bij Eemnes en op de klimmetje in en rond Amersfoort waarbij ieder in de gelegenheid is op zijn eigen niveau individueel te trainen. Hiervoor is een hartslagmeter aanbevolen omdat het beste trainingseffect bereikt wordt als in je individuele zones traint. Informatie over deze (individuele) zones staan in het informatiedocument. Dit moment wordt op dit moment bijwerkt. Om de drie of vier trainingen zoeken we ook de klimmetjes in de omgeving op voor een training.

Nog geen lid?
De training is alleen voor leden van Tempo. Ben je (nog) geen lid van Tempo en wil je wel deelnemen aan deze trainingen? Dat kan dit tegen betaling van 70 euro. Dit graag vooraf aanmelden bij het bestuur. Klik hier om een mail te sturen naar het bestuur.

Wil je het hele jaar door profiteren van het lidmaatschap? Klik hier voor meer info over het lidmaatschap.

Extra uitleg

We trainen op hartslagzones. Een hartslagmeter is een vereiste. Voorafgaand aan de training moet je je hartslagzones weten. Zie voor het bepalen van je hartslagzones paragraaf 8.2 van het informatiedocument.

Veel fietscomputers kunnen je hartslag tonen m.b.t. van een hartslag borstband. Je kunt ook een sporthorloge gebruiken (beste i.c.m. en hartslagband i.v.m. de nauwkeurigheid).

Woensdag 5 april 2023 vertellen we je van 20:00 tot 21:00 uur tijdens een informatiebijeenkomst meer over het programma. Vragen die je hebt kun je dan stellen.

Meenemen tijdens de training:

 • hartslagmeter/sporthorloge
 • drinken (ca. 60 gram koolhydraten in je drinkbus)
 • windjack/regenjack
 • avondtrainingen in april: voor- én achterlicht
 • energiereep
 • identiteitspas (NTFU ledenpas)
 • eventueel een smartphone

Adviezen en aanwijzingen tijdens de training:

 • ben je te moe? Doe wat minder, forceer niets
 • te korte rust? Neem wat langere pauzes
 • energie op? Je mag eerder stoppen
 • pas ziek geweest? Kijk uit met belasten…..(overleg even)

Adviezen en aanwijzingen na afloop van de training:

 • voeding na de training is bijzonder belangrijk voor goed herstel
  1. bijvullen koolhydraten
  2. bijvullen vocht
  3. bijvullen eiwitten
 • eerste dag na training; alleen hersteltraining (H zone)