Soest-Soest 2013

Kort verslag van de succesvol verlopen Soest -Soest van 22 Juni.

Op de afgesproken tijd arriveert vrijdagavond de volgwagen met drie fietsers van Hansa Sport Soest (D) . De negen andere leden van Hansa Sport zijn dan nog onderweg op de fiets van Soest naar Soest. Tegen zeven uur komen ook zij bij het clubhuis aan. Alle Tempo deelnemers (Rik, Mathijs, Ron, Jos en Frits) en onze Duitse gasten krijgen in het clubhuis een warme maaltijd aangeboden. De sfeer zit er gelijk goed in. Wielerverhalen worden uitgewisseld. De een nog sterker dan de andere. Om half tien is het tijd om het bed op te zoeken. De volgende morgen moeten wij vroeg aan de bak. De gasten worden naar B & B “Puur” in de Lage Vuursche gebracht en overnachten daar.

De volgende morgen om zes uur vertrekken we met 18 fietsers naar Soest in Duitsland voor een tocht van 265 km. Voor we in Leusden zijn staan we al stil vanwege twee lekke banden, geen goed begin. Daarna loopt de tocht voorspoedig en we bereiken de eerste rustplek Zeddam op de geplande tijd. Koffie en appelgebak is er voor iedereen. Daarna doet het GPS apparaat van de vereniging zijn werk en wijst ons feilloos de weg naar de tweede stop Lavesum (D). Soep en brood moet de energie zijn voor de laatste negentig kilometers. Onze Tempo nieuwelingen Jos, Rik en Frits leggen ook het laatste stuk zonder problemen af, hetgeen niet gezegd kan worden van alle Duitse vrienden.

Bij aankomst om 18.00 uur in Soest (D) worden we ontvangen door een afvaardiging van Duitse en Nederlandse gemeente vertegenwoordigers. Na ons opgefrist te hebben eten we in een gasthof onze magen weer vol en praten we met onze gastheren over de vraag of er ooit nog een vervolg op deze Soest Soest zal komen. Ron en Mathijs vertrekken zondag om 08.00 uur weer op de fiets naar Nederland en melden zich ’s avond om 19.00 uur bij hun familie. Jos, Rik en Frits vertrekken om 12.00 uur met de bus terug naar Nederland. Kortom wederom een geweldig geslaagd evenement dat helaas dreigt te verdwijnen.

Mathijs

Share

De achtertuin van trainer Jeffrie.

Na de acht trainingen heeft trainer Jeffrie Janssen beloofd een keer bij hem te komen fietsten. Dat hebben zeven leden van de trainingsgroep afgelopen zondag gedaan. Om circa 9 uur stonden we in Rhoon met koffie en koek achter de kiezen klaar om te genieten.

De route voerde eerst langs de Botlek waar we ons verbaasden over de industrie en de scheepvaart. Het weer werd steeds beter en menig arm en beenstuk verdween in de achterzak. De route ging langs het Brielsemeer en het Oostvoornsemeer naar de nieuwe Maasvlakte. Daar kregen we tekst en uitleg. Het zag er heel indrukwekkend uit.

De achtertuin from RTV Tempo on Vimeo.

Na de onvermijdelijke koffie met appelgebak ging het verder langs Brielle en een mooie lus langs de stompaardseplas. Vervolgens via Hoogvliet langs de oude Maas weer terug. Daar was het nog even gezellig nagenieten van een hele mooie route. Heel erg leuk om in dit deel van Nederland te fietsen. Jeffrie bedankt!

Share

Fiets-Fit groep Fit!

Op 18 maart is een enthousiaste groep met de Fiets-Fit cursus voor beginnende wielrenners gestart. De deelnemers  maakten kennis met de wielrensport en de racefiets. Na 6 lessen heeft een groot gedeelte van de groep de Meren- en Rivierentocht gereden. We kunnen gerust stellen dat de Fiets Fitters nu Fit genoeg zijn.  Missie geslaagd!

Share