Fiets met ons mee in het vuelta-jaar

Of je nou een beginnende racefietser bent, of dat je gevorderd bent: kom mee fietsen bij Ren en Toer Vereniging Tempo. De Soester wielervereniging die sinds 1950 (!) actief is voor de sportieve én recreatieve fietser.

Start met RTV Tempo in het jaar dat de Ronde van Spanje, ‘La Vuelta’, in onze eigen provincie van start gaat! La Vuelta werd voor het eerst verreden in 1935 en dit jaar finisht de tweede etappe van de wielerklassieker op zaterdag 20 augustus Utrecht.

Maar niet voordat de renners die dag over het vliegveld in Soesterberg razen en zo onze gemeentegrenzen doorkruisen. Daarom staat dit jaar bij Tempo in het teken van de Vuelta! 

Het wordt een echt Spaans feestje.

Viva España

Om in Spaanse sferen te komen organiseert Tempo Soest dit jaar allerlei activtieten. Zo gaan we samen met onze leden naar de ploegenpresentatie in Utrecht en organiseren we voor onze leden ludieke Vuelta competities. Om ons als  RTV Tempo van onze beste kant te laten zien, organiseerden we eerder La Vuelta Start2Bike en de La Vuelta Klimmetjestocht. De afsluitende activiteit organiseren wij zaterdag 20 augustus. Tijdens de Utrechtse ‘Vuelta-dagen’ organiseren een bijzonder evenement op de vliegbasis waar ook niet-leden aan mee kunnen doen.

Leden doen met korting mee en profiteren van vele voordelen. Meld je aan bij RTV Tempo, het lidmaatschap kost slechts 70 euro per jaar. 

La Vuelta Holanda Vliegbasis Tocht

De tweede etappe van de Vuelta gaat op zaterdag 20 augustus van Den Bosch naar Utrecht en komt daarbij ’s middags over de Vliegbasis Soesterberg.

RTV Tempo organiseert op deze dag op dezelfde fantastische locatie een uniek evenement. Start de toertocht op de Vliegbasis, doe mee aan de KOM challenge op de startbaan en laat je fotograferen onder de tussensprint boog, waar de profs ’s middags onderdoor fietsen. Fiets vervolgens een mooie tocht over 80 of 110 kilometer.

Parkeer na afloop je fiets bij de bewaakte fietsenstalling en geniet in spaanse sferen van een lekkere cerveza en hapjes. Volg de wedstrijd op TV in shelter 611 (hangar waar vroeger de F 15’s gestald werden) of doe mee aan de Vuelta quiz. Loop samen met ons naar de startbaan en ga kijken naar de tussensprint op het moment dat de profs einde middag langskomen over de vliegbasis.

La Vuelta Holanda Start2Bike

Voor de beginnende fietsers organiseerde RTV Tempo La Vuelta Holanda Start2Bike. Deze editie startte op zondag 20 maart 2022 en zorgde dat deelnemers in een vier ochtenden alle basis techniek van het wielrennen voor de start van La Vuelta onder de knie kregen. Op woensdagavond 9 maart 2022 waser een informatieavond voor deelnemers en potentiële deelnemers. Lees er alles over op de Start2Bike pagina.

Gevorderde racefietsers

Maar ook de gevorderde racefietsers konden en kunnen aanhaken bij RTV Tempo om samen het echte La Vuelta-gevoel te krijgen. Zowel de beginners als de gevorderden worden klaargestoomd voor deelname aan een echte toertocht bijvoorbeeld onze ‘Montaña Klimmetjestocht’ op zaterdag 11 juni.  Drie afstanden over de Utrechtse heuvelrug. Met onze trainingen waren deelnemers er klaar voor!